Göreve geldiği günden bugüne insan odaklı, halka dayalı bir yönetim ve çalışma misyonu oluşturan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Palandöken'in mahalle statüsüne kavuşturulan köyleri ziyaret etti.
Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, beraberinde Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Yeşilyurt, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Bülent Engin ve Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Recep Polat ile birlikte Toparlak, Nebihan (mezra) ve Kümbet mahallerini ziyaret ederek vatandaşlarla fikir alışverişinde bulundu ve sohbet etti.
BULUTLAR"ADALETLİ, İLKELİ, HAKKANİYETLİ ÇALIŞIYORUZ "
Görev süresi içerisin de ilçe genelin de yaptığı çalışmaları ve 2013 yılının yaz sezonun da yapacağı çalışmaları hakkın da mahalle sakinlerine bilgi veren ve görüşlerini alan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar," Bugüne kadar ilçemiz de yaptığımız çalışmaları uzun uzun anlatmaya hiç gerek yok. Halkımız yaptığımız çalışmaları görüyor mutlaka takdir edecektir. Borcu olmayan, kurumsal kimliğe kavuşmuş olan belediyemiz merkezin de bulunan 17 ve 19 köy mahallemizin tamamına imkanlarımız ölçüsünde adaletli, ilkeli, hakkaniyetli bir şekilde çalışma yapmıştır. Dört yılda 2 milyon metrekare standartlara uygun sıcak asfalt attık. 200 bin metrekare bordür, 120 bin metrekare karo, 50 bin metrekare renkli ve desenli kaldırım ile 60 bin metrekare yol kaplaması yaptık. İlçe merkezimize 23 yeni park ve 19 köy mahallemize 19 çocuk oyun alanı yaptık. 20 yılda Palandöken ilçesine 123 dönüm yeşil alan kazandırılırken biz ilçeye 4 yılda 80 dönüm yeşil alan kazandırdık. Erzurum'un ilk engelliler parkını hizmete sunduk. Palandöken dağın eteklerini imara kapatarak 35 bin metrekare alana sahip rekreasyon alanı oluşturduk. Belediyemize ait ilk 500 kişilik kapalı spor salonu inşa ettik. Yine belediyeye ait üç katlı ilk 12 derslik kültür merkezi yaptık. Projesi tamamlanmış yeri hazır hale getirilmiş Erzurum da ilk ve tek olacak hanımlar için çok özel bir çarşı inşaatı için geri sayıma başladık. Yine 23 adet köy mahalle ve merkez mahalleye tuvalet ve gasilhane yapılırken 4 köyümüzün camisini minaresini inşa ettik. Türbelerimizi inanç turizmi için hazır hale getirdik. Bu çalışmalarımız yaz dönemin de devam edecek. Kentsel Dönüşümde tarihinin en hızlı dönüşümünü gerçekleştirerek Rus Pazarı ve Harput mahallesin de kentsel dönüşümünü tamamladık. 12 yeni araç alarak filomuzu genişlettik. 100 üzerin de gencimize istihdam oluşturduk. Halkımızla hep omuz omuza olduk kapılarımız ve gönlümüzü açtık. Belediyemiz temizlik başta olmak üzere karla mücadele de, sosyal, kültürel, eğitim, ve spor alanı da hep bir adım önde koştuk. Bunları yaparken hep halkımızın duası ve desteğini arkamızda hissettik ve başardık" dedi.
MAHALLELİ BAŞKAN BULUTLARI SEVGİ ÇEMBERİNE ALDI
Sürekli halkla bir araya gelen, halkla bütünleşen ve halktan biri olan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'a, sahip çıkacaklarını söyleyen Köy Mahalle sakinleri," Gece demeden, gündüz demeden, kışın soğuğunda, yazın sıcağın da, kederimiz ve mutluluğumuzda bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan kapısını ve gönlünü bizlere açan bir belediye başkanına elbette bizler de kapımızı ve gönlümüzü açacağız. Her şeyin maddiyata ve çıkar ilişkilerine dayandığı bir dönem de dimdik ayakta kalan, dürüst, liyakatli, ilkeli, hakkaniyetli ve samimi bir şekil de çalışan Bir Belediye Başkanına insanlığımızı ve sevgimizi göstereceğiz. Bu insan olmanın ve çalışmaların bir ifadesidir" diye konuştular.
(ERZ-AA-Y)

20.02.2013 12:34:58 TSI

Editör: Wan Haber