Köy-Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız, 28 birliğin katılımıyla gerçekleştirilecek Köy-Koop 2013 Genel Çalıştay'ının 10 Şubat 2013 tarihinde Antalya'nın Kemer ilçesinde yapılacağını açıkladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bürokratları başta olmak üzere üreticilerin sıkıntılarının dile getirileceği çalıştay hakkında bilgi veren Köy-Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız, "Köy-Koop Merkez Birliğimiz ülke genelinde örgütlenmesini tamamlamış, 10-13 Şubat tarihleri arasından Antalya'nın Kemer ilçesinde 2013 yılına ait bir çalıştay programı düzenledi. Bu çalıştay programına Köy-Koop Merkez Birliğimize bağlı 28 il birliği, bakanlığımız, genel müdürlerimiz, daire başkanlarımız ve bölge birlik başkanlarımızın yanında o illerden gelen potansiyeli olan süt üreticilerimizde gelecekler" dedi. Çalıştay programında 2013 yılının değerlendirilmesi, sahada yaşanan sıkıntılar, çözümlerin yer alacağını bildiren Yıldız, şunları söyledi:
"Eğitim olmayınca hiçbir şey olmuyor. Burada mevzuat konusu, üretim ve pazarlama konusu, finans konuları, bir de projelerle ilgili önemli çalışmalar olacak. Bu projeler son iki yıldır sürekli beklediğimiz ve ilimizi çok sevindiren yaklaşık 20 tane ili de bünyesinde barındıran IPARD Projeleri biliyorsunuz 9. program olarak uygulanmaya başlanacak. Bunlarında müracaat süresi 15 Şubat-15 Mart tarihleri arasında olacak. Dolayısıyla 10 Şubat'tan önce 3-4 günlük bir eğitim süresi içinde bu projelerle ilgili bilgi vereceğiz. Bakanlığımızdan gelen bürokratlar özellikle denetimler konusunda, kontroller konusunda bilgi verecekler çünkü birçok kooperatifimiz sahada çalışma yaparken, istemeyerek de olsa bazı hatalar yapıyorlar tabi onlar herşeyi muhasebeler yapıyorlar ama bazı konularda bilgi sahibi olmaları faydalı olacak. Bakanlıktan gelen bürokratlarımız, daire başkanlarımızla, çalıştaya katılan kooperatiflerle yeni bir iletişim sağlanması üç günlük süreçte mümkün olacak. Herkes kafasına takılan sorularda herhangi bir sıkıntısı varsa birinci ağızdan dinleme imkanına sahip olacaklar. Antalya'dan dönüşte üreticilerimiz mutlu olacaklar. Bilgi dağarcıkları biraz daha üst seviyede olacaktır. Bu programlar bize göre Bakanlığımız ve merkezi birlikler tarafından yapılmasında fayda var."
(HG-SK-Y)

07.02.2013 16:23:54 TSI

Editör: Wan Haber