Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köylerde gerçekleştirdiği hayvancılık ve tarım desteği yanında köyün gelişmesi için de projeler uyguluyor. Köylere ait ortak kullanıma ait alanlarda çeşitli tarımsal faaliyetler yapılarak köy ekonomisine katkı sağlanıyor. Bu alanlara dikilen verimli meyve ağaçlarından ve arı kovanlarından alınan ürünler köy adına satılarak köy bütçesine katkı sağlanıyor.
Köylerin ortak alanlarında yapılan tarım faaliyetleri köyün ortak gelirine katkı sağladığı gibi çiftçilere de örnek olabilecek modern bahçe teknikleri ve sulama yöntemlerini öğretiyor. Bu alanlarda ayrıca köylünün tercih etmediği, fakat ekonomik değeri yüksek olup üretimi yapıldığında başarı sağlanabilecek alternatif ürün denemeleri yapılıyor.
2010 yılından bu yana Kandıra, İzmit, Körfez, Derince, Kartepe, Başiskele, Gölcük, Gebze ve Dilovası ilçelerinde toplam 31 köydeki ortak alanlarda değerlendirme yapıldı. Bu köylerdeki 43 bahçeye 7 bin 450 meyve fidanı dikildi. Toplam 333 dönümlük ortak kullanım alanında fidan dikimi ve arıcılık faaliyeti yapıldı.
(MA-MA)

07.02.2013 13:58:52 TSI

Editör: Wan Haber