Bayburt İl Özel İdaresi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına hazırlanan proje kapsamında köylerdeki çöplerin toplanmasında kullanılmak üzere 4 adet çöp toplama kamyonu alındı.
Özel idare araç filosuna katılan ve anahtarları yetkili kurum amirlerine törenle teslim edilen araçlardan iki kamyon bir otobüs özel idare Genel Sekreterliği hizmetine, birer kamyonda Demirözü ve Arpalı Belediye Başkanlığının hizmetine verildi.
İl Özel idare Makine parkında yapılan törende alınan araçlarla ilgili bilgi veren İl Özel İdare Genel sekreteri Ziyeddin Babacan; "İl özel idaremizin yaptığı hizmetler hiçbir zaman bitmiyor. Hizmetlerimize sürekli devam ediyoruz. Bu hizmetlerin en son örneği de yeni aldığımız araçların törenle araç filomuza katılması programı olmuştur.
İl özel idaresi olarak gerek köylerdeki alt yapı çalışmalarımız gerekse yollarımız ve gerekse sosyal faaliyetlerimizle her zaman bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun en son örneği de Çevre Şehircilik Bakanlığına hazırladığımız köylerdeki kırsal kesimdeki çöplerin toplanmasıyla ilgili projemiz olmuştu bu projemiz yaklaşık iki yıllık bir süreçtir devam etmektedir. Bu proje kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığından önce bir adet vidanjör temin ettik, bugün temin edilen 4 adet çöp kamyonundan iki tanesi il özel idaresinin bir tanesi Demirözü bir tanesi de Arpalı Belediyesine hibe olarak kabul edilmiştir.
Bunun yanı sıra İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı ve başkan yardımcının girişimleriyle 2005 model bir otobüs çok cüzi bir bedelle Esenyurt Belediyesinden İl özel idaremize kazandırılmıştır. Bundan böyle BAL liginde mücadele eden İl Özel İdare Spor müsabakalara giderken daha rahat bir şekilde seyahat edecektir."
İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak ise; "Bizim bir sloganımız vardı. "Şehirde ne varsa, Köylerimizde de o olacaktı" bunun son aşaması köylerdeki çöpleri toplamak işi kalmıştı. Çok sağ olsun sayın Milletvekilimiz Bünyamin ÖZBEK Çevre ve Şehircilik Bakanı ile olan yakın ilişkisinden kaynaklanan özelliğini kullandı ve 4 adet çöp toplama kamyonunu ilimize kazandırdı. Ayrıca konteynır içinde yaklaşık 180 bin TL. bir paramız şu anda hesapta var. Onunla da konteynırlarımızı yapacağız, büyük köylerden başlamak üzere köylerimizdeki çöpleri toplayıp Bayburt Belediyesinin atık deposunda depolamaya çalışacağız. Artık Bayburt bir gömlek atladı. Bayburt Yerel yönetimlerde Türkiye'de örnek bir modeldir. Modelin en son örneği de inşallah burada olacaktır."dedi.
Pazar günü hayatını kaybeden Bayburt Üniversitesi Rektörü Gökhan Budak'a Allah Rahmet dileyerek sözlerine başlayan Milletvekili Bünyamin Özbek sözlerine şöyle devam etti. " Sizlerle bir araya gelmemizin sebebi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yapmış olduğu projelerde Bayburt'umuza gönderilen çöp araçlarını devir teslim var. Ben Arpalı Belediyemize Demirözü Belediyemize ve İl Özel İdaremize bu araçların hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Daha önceden de Ziyeddin beyin bahsetmiş olduğu gibi Vidanjör ve farklı projelerle ciddi bir şekilde ödenekler aldık. İnşallah baharın gelmesiyle düzenli bir şekilde köylerimizin çöplerini toplamaya başlayacaktır. Daha temiz bir çevre için, daha temiz bir gelecek için inşallah bunlar bir başlangıç olacak ve İnşallah devamı da gelecektir.
200 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU İLE BİRLİKTE YENİ BİR İMAM HATİP LİSESİ YAPILACAK
Bu arada bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bayburt'umuza ikinci İmam Hatip Lisesini inşallah kazandıracağız. Milli Eğitim Bakanlığında proje onaylandı, 200 kişilik yurduyla birlikte 16 derslik yeni bir binamız yapılacak. Yapılacak olan bu binayı biz Milli Eğitim olarak kız İmam Hatip Lisesi olarak düşünüyoruz. Bunun dışında Mahmut Kemal Yanbeğ'in İlköğretim okulunun olduğu binada Rehberlik Araştırma Merkezimiz vardı. İlköğretim okuluyla aynı binadaydı 4 4 4 sisteminin kurulmasından sonra biz Mahmut Kemal Yabeğ okundan Rehberlik Araştırma Merkezini çekmiştik ama yer problemiz vardı. O projemizde geçti. İki projemizin yaklaşık 13 trilyon bedelle Bayburt'umuza hayırlı olsun. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bu güne ilimize yaklaşık 1 trilyon yardım gönderilmiş olup, gönderilen bu yardımlar sayesinde Bayburt Belediyesine ve Gökçedere belediyesine birer adet çöp toplama aracı aldık, İlimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." Dedi.
Araçların Bayburt'a kazandırılmasıyla ilgili duygularını dile getiren Vali Hasan İpek; "Böyle güzel bir projeyi yapıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza gönderenlere teşekkür ediyorum. Bu projenin aralıksız takibini yapan ve İlimize kazandırılmasında büyük çaba gösteren Milletvekilimize de çok teşekkür ediyorum. Son bir yıl içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Yaklaşık 1 Milyon TL'lik bir yardım aldık. Bayburt için bu çok ciddi bir rakamdır. Bütçemizin onda birini Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe olarak aldık. Bugün bu dört tane aracın devir teslimi için buradayız. Bayburt gerçekten her köyünde elektriği olan, suyu olan, kanalizasyonu olan ve her köyünün yolu asfalt olan bu günde çöpleri toplanan bir noktadadır. Şuan da köy içlerinde parke yapıyoruz. Bu sene başlandı çok ciddi bir şekilde köy içi parke düzenlemeleri yapıyoruz, Otuz sekiz köyümüzde çocuk oyun parkları yaptık, seneye çocuk parklarının sayısı 80'e çıkacaktır. Bir de köylerimize doğal gazımız gelirse, artık Bayburt'a geri göçler gelecektir. Hayırlı ve uğurlu olsun" diyerek sözlerini sona erdirdi.
(YY-AT-Y)

29.01.2013 10:55:07 TSI

Editör: Wan Haber