Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hemşirelik Bölümü Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi bir grup genç kız, hazırladıkları "Yürüyen Sanat" projesi kapsamında köy çocuklarını sinemayla buluşturdu.
Dizüstü bilgisayarı ve projeksiyon cihazıyla çocuklara dev ekranda film izlettiren öğrenciler, filmin ardından çocuklarla şarkılar söyleyip, bilmece ve oyunlar oynayarak eğlenceli bir gün geçirmelerini sağlıyor. Merkez Dönümlü Köyü İlköğretim Okulu 1-A sınıfı öğrencileri tarafından büyük bir sevinçle karşılanan grup, onların mutluluğuyla kendilerinin de mutlu olduklarını dile getirdi. Sınıf öğretmeni Şule Akcan, öğrencilerin yaptıkları bu davranışın takdire şayan bir davranış olduğunu belirterek, ''Öğrencilerimiz burada güzel bir gün geçirdiler. Merkez Dönümlü Köyü İlköğretim Okulu olarak kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
İlk defa dev ekranda film izleyen öğrencilerin ise mutlulukları gözlerinden okundu. Daha önce hiç sinemaya gitmediklerini aktaran öğrenciler, kendilerine filmi izlettiren ablalarına teşekkür etti. Projenin yürütücülerinden Revşan Alpaycı, amaçlarının köy okullarındaki çocuklara sinemayı götürmek, onları eğlendirmek ve sosyal aktivitelerini geliştirmek olduğunu söyledi. Alpaycı, ''Bu projeyi hazırlamamızda bize yardımcı olan hocalarımıza, özellikle de fakültedeki hocamız Mustafa Aslan'a çok teşekkür ediyorum. Köy okullarındaki öğrencilerin sinemaya gitmek gibi bir durumları yok. Onları alıp götürmekte zahmetli bir işti. Bizde madem onları sinemaya götüremiyoruz, öyleyse sinemayı onlara götürelim dedik. Beş arkadaş bu projeyi hazırladık. Arkadaşlarımızdan biri palyaço kılığına girdi. Sadece filmi izletip ayrılmayalım, gitmişken onları eğlendirelim dedik. Şimdiye kadar gittiğimiz her yerde büyük bir memnuniyetle karşılanıyoruz. Bu projeyi sürekli kılma adına isteklerimiz var" şeklinde konuştu.
(MY-YRT-CC-Y)

08.12.2012 11:41:01 TSI

Editör: Wan Haber