Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, dünya çapında 2,5 milyon öğrencinin kendi ülkesi dışında eğitim gördüğünü belirterek, Türkiye'de ise 25 bin yabancı öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.
Kocaeli Üniversitesi'nde okuyan yabancı öğrencilerin Türkiye'ye ve üniversiye adaptasyonunun, sorunlarının ve çözümlerinin tartışıldığı toplantı Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya, Rektör Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler ve üniversitede okuyan 600'ün üzerinde uluslararası öğrenci katıldı.
Ülkelerin ileri sanayiye olduğu kadar, eğitimde uluslararasılaşma konusuna da önem verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, "Dünya çapında 2.5 milyon öğrenci kendi ülkesinin dışında eğitim görüyor. Ülkemize gelen uluslararası öğrenci sayısı 25 bin, ülkemizden yurt dışına giden öğrenci sayısı ise 50 bin" dedi.
Kocaeli'nin, Marmara Bölgesi'nin en aktif, en dinamik kenti olduğunu ifade eden Komsuoğlu, "Tabi bu üniversiteyi de etkiliyor. Bu sebeple de bu üniversiteden mezun olmak sizlere fevkalade artılar getirecek. Üniversitemizin en önemli misyonu çok iyi eğitim veren bir kurum olmak. Bunun paralelinde araştırmaya da önem veriyoruz" diye konuştu.
Üniversite okuyan yabancı öğrenciler ile ilgili bilgiler veren uluslararası öğrencilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, "En önemli hedefimiz uluslararası öğrenci sayımızı yüzde 10'un üzerine çıkartabilmek. Şu an 668 öğrencimiz mevcut, bu da toplam sayının yüzde 1'i kadar. Sizlerin ve bizlerin gayretleriyle bu sayıyı arttırmayı istiyoruz" dedi.
Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Serdal Pamuk ise, "Küresel Eğilimler Işığında Türkiye'de Uluslararası Öğrenciler" başlıklı rapordan çıkan önemli bulguları açıkladı. Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Doç. Dr. Fatma Çanka Kılıç da, koordinatörlüğün tam zamanlı olarak gelen uluslararası öğrencilerin sorunlarını gidermek, üniversitenin uluslararası düzeyde tanınırlılığını artırmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Toplantıda son olarak öğrenciler yaşadıkları sorunları dile getirdi.
(İÇ-İÇ)

04.01.2013 16:58:11 TSI

Editör: Wan Haber