Adana İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen seminerde öğrencilere uyuşturucu madde konusunda uyarıda bulundu.
Akdeniz Okulları'nın konferans salonunda gerçekleşen seminerde öğrencilere 'Terör Örgütleri Nasıl Elaman Temin Eder?', 'Kişi Nasıl Bağımlı Hale Gelir?', 'Bağımlı Kişi Nasıl Anlaşılır?', 'Madde Bağımlısı Olan Kişilerde Görülen Davranış Değişiklikleri', 'Bağımlılıktan Nasıl Kurtulabilir?, 'Hedef Sensin Madde Kullanımına Hayır' konularında bilgi verildi.
Seminerde, 'Sigara Zararları' konu başlığında bir sunum gerçekleştiren Komiser Yardımcısı Tunay Saygılı, "Nikotin maddesinin bağımlılık yaratıcı özelliğinden dolayı uyuşturucu maddelerle benzer. Birkaç kullanımdan sonra siz de devamlı istek uyandırır. Vücudumuza yararı olmayan bir şeyi bir heves edip kullandıktan sonra ona bağımlı olarak hayatımızı sürdürüyoruz" dedi.
Uyuşturucu madde kullanımı hakkında bilgi veren İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Osman Tuğrul ise, "Uyuşturucu ile kötü bir arkadaşınız sayesinde tanışırsınız, onu da başka bir kötü arkadaşı tanıştırmıştır. Düzenli uyuşturucu kullanan kişiler, kalp damar tıkanıkları başta olmak üzere birçok hastalıklar yüzünden hayatları son bulur" ifadesini kullandı.
Terör Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Sedat Çoşur da, "Terör örgütü elemanları, eğitim ve öğretim dönemi süresince size yardımcı olmak, arkadaşlık kurmak, kalacak yer, kitap, para yardımı ile sizle arkadaşlar olarak yaklaşır. Yardımlar sırasında da sizden ufak tefek şeyler isterler. Bunlar afiş yapıştırma, örgütün ideolojisini anlatan gazete ve dergileri okumak gibi. Bu şekilde sizinle sözde arkadaşlık kurarak, elaman temin eder. Bu tip oyunlara kanmamalısınız" uyarısında bulundu.
Başta uyuşturucu madde kullanımı, sigara ve terör örgütleri konusunda slayt ve videoların da sunulduğu seminerin ardından, Narkotik Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü, Bilişim Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü'nden gelen polisler, öğrencilere suç ve suçlular ile mücadele kapsamında özel olarak hazırlanan kitapçıkların yanı sıra şeker de dağıttı.
(ADN-Y)

04.01.2013 11:49:32 TSI

Editör: Wan Haber