Kosova Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 5. yıldönümü Bursa'da coşkuyla kutlandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iki ülke arasındaki dostluğu canlandırmak için yoğun bir faaliyet içerisinde olduklarını söyledi.
Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen 'Kosova Cumhuriyeti'nin 5. Kuruluş Yıldönümü Kutlama Gecesi', Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Yıldırım Bayezid Salonu'nda gerçekleştirildi. Geceye, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Kurt, Kosova İçişleri Bakanı Bayram Çelebi, Kosova'nın Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener, İzmir Fahri Konsolosu Muharrem Toprak, Karadağ Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ramo Braliç, Kosova Kamenice Belediye Başkanı Shaip Surdilli, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ile çok sayıda davetli katıldı.
Programda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kosova'nın 5. kuruluş yıldönümünü kutladı. Türkiye ile Kosova'nın kardeş ülkeler olduğunu belirten Başkan Recep Altepe, "Kosova bütünün bir parçası, Avrupa'daki dostlarımızdır. Bizler her zaman orada oluyoruz. Kalbimizin Kosova ile birlikte attığını her ortamda göstermeye çalışıyoruz. Kosova'yı kendimizden ayrı düşünmüyoruz. Yüzyıllardır beraber sevinip, beraber üzüldüğümüz Kosova ile aynı kültürü, yaşayış biçimini ve insanları paylaşıyoruz. Onlarca yıldır birbirine uzak kalan Türkiye ile Kosova'nın arasını yakınlaştırmak, dostluğu canlandırmak için Bursa olarak Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimizle yoğun bir faaliyet içerisindeyiz" dedi. Kosova'da uzun yıllar yaşanamayan kültürün ve inancın tekrar yaşanabilmesi için çaba gösterdiklerini ifade eden Başkan Altepe, "Kosova'nın her yerinde buradaki organizasyonların aynısını yapıyoruz. Sünnet cemiyetlerini, anma programlarını her bölgede gerçekleştiriyoruz. Oradaki bir hemşerimizin başı ağrısa bizi ilgilendirir. Kosova ile Türkiye arasında Bursa önemli köprü oluyor. Kosova'yı ilk tanıyan ülke olarak gerçek dostluğumuzu da gösterdik. Kosova'nın ve Balkanların çok daha iyi konumda olmasını istiyoruz. Her alanda gelişmesini istiyoruz. Kosova'nın, Türkiye'ye ve Bursa'da daha fazla yaklaşması için çabamız sürecek. Bu ilişkiler kapsamında çalışmalarını başlattığımız Kosova Kaçanik'teki tarihi Sinan Paşa Camii'nin restorasyonunu da tamamlamak üzereyiz. Açılış töreninde de Kosova'da birlikte olacağız" dedi.
Kosova İçişleri Bakanı Bayram Çelebi de Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerin iki ülke halkları arasındaki bağları daha da kuvvetlendirdiğini belirterek, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bölgede hayata geçirdiği kültürel ve tarihi yatırımlar nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.
Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Kurt ile AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da böyle önemli bir günde Kosova'dan gelen heyeti ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
Kosova İçişleri Bakanı Bayram Çelebi gecenin sonunda Balkanlar'a yaptığı hizmetler nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür plaketi verdi.
Halk oyunları ekiplerinin yöresel oyunlarıyla renklenen gece, üzerinde Türk ve Kosova bayraklarının bulunduğu yaş pastanın kesilmesiyle sona erdi.
(MŞ)

21.02.2013 12:09:50 TSI

Editör: Wan Haber