Kosova'da bağımsızlığın 5. yıldönümünün kutlanacağı merkez, törenlere bir gün kala çeşitli faaliyetlere sahne oluyor.
Kosova'nın bağımsızlığının simgesi haline gelen Priştine'deki Newborn heykeli, bağımsızlığının 5. yılında farklı bir görünüm kazandı. Kosova'yı yeni bir devlet olarak simgeleştiren "Newborn" heykeli, Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ülkelerin bayraklarıyla süslendi. Sosyal paylaşım siteleri ile yapılan çağrıya cevap veren Kosovalı gençler, gönüllülük bazında eline fırça alıp, ülkelerin bayraklarını boyadı. Eylem, gençler tarafından büyük ilgi uyandırdı. Saatlerce süren çalışmalar, renkli görüntülere sahne oldu.
Kosova'ya yeni bir devlet kimliği veren "Newborn" heykelinin müellifi Fisnik İsmaili, heykelin bağımsızlığının her yıldönümünde farklı farklı renklerle boyanması fikrini başından beri savunulduğunu ancak, Kosova'yı tanıyan ülkelerin bayraklarının heykele boyanması fikrinin çok geniş bir kabul gördüğünü, bu yüzden de çok mutlu olduklarını söyledi.
Eyleme gönüllü olarak katılan Jetmire Berisha, bayrakların boyanması aktivitesine seve seve katıldığını, Kosova'nın bağımsızlığının 5. yıldönümü kutlamalarına bu şekilde katkı vermekten memnuniyetlik hissettiğini ifade etti. Faaliyetin öncülerinden Sjpresa Goci ise, "Kosova'nın bağımsızlığının alameti olan Newborn heykelinde, Kosova'yı tanıyan ülkelerin bayraklarını boyayarak, sembolik şekilde bu ülkelere teşekkürlerimizi ifade ediyoruz" dedi.
Newborn heykeli, 17 Şubat 2008 yılında Kosova'nın bağımsızlığının ilan edilmesinin hemen ardından Priştine'nin merkez meydanlarından birine yeni doğmuş bir devletin işareti olarak dikilmişti.
(EK-CTŞ-CC-D)

16.02.2013 18:07:06 TSI

Editör: Wan Haber