Priştine'de Türk çocuklarına kültür ve eğitim hizmeti veren Bahar Kültür Merkezi, maddi yetersizlik sebebiyle kapandı.
Türk çocuklarının tek kültür merkezi ve kütüphanesi konumundaki Bahar Kültür Merkezi, maddi imkânsızlık sebebiyle bugün itibariyle kapandı. 2007 yılının Nisan ayında faaliyete geçen Bahar Kültür Merkezi, Türk öğrencilerinin derslerini çalışabildiği, doğum günü partileri düzenlediği, kitap okuyabildiği, farklı aktivitelere katılabildiği tek mekândı.
Priştine'de Türkçe eğitim yapıldığı tek okul konumundaki 'Elena Gjika İlköğretim Okulu'na sadece 100 metre uzaklıkta olması, Bahar Merkezi'ni Türk öğrencilerinin en fazla uğradığı merkez haline getirmişti.
Kapatılan Bahar Kültür Merkezi'nin Müdürü İsa Sulçevtsi, "6 yıl boyunca biz özelikle Priştine'de okuyan Türk öğrencilerine hizmet vermeye çalıştık. Burası bir kültür merkezi ve kütüphane idi. Yaptığımız faaliyetler çerçevesinde kitap okuma yarışmaları ile şiir okuma yarışmaları da yer aldı. Matematik ve İngilizce kursları düzenlendi. Amacımız, öğrencilerimize okul dışı eğitim faaliyetlerinde katkı sunmaktı. İyi bir hizmet verdiğimizi düşünüyoruz. Burayı çalıştıramaz hale geldik. Kapanmaktan başka çare yoktu. Bizim burada yaktığımız meşaleyi, inşallah başkaları devralır ve öğrencilerimize hizmet verir" dedi.
Bahar Kültür Merkezi'nin kapanmasıyla çocuklara yönelik Priştine'de çıkan tek çocuk dergisi "Bahar" da yayın hayatına yine maddi imkânsızlar nedeniyle son verdi. 2007 yılının 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde yayına hayatına başlayan Bahar dergisi, 51 sayı çıktıktan sonra son noktayı koydu. 2012 yılının Aralık ayında son sayısı çıkan dergide Türk öğrencileri farklı alanlarda kendilerini ifade etmek imkânını bulmuştu. 2 bin adet basılan derginin Kosova genelinde dağıtımı yapılmaktaydı.
(EK-CTŞ-OK-D)

29.01.2013 18:00:53 TSI

Editör: Wan Haber