Kosova'da artık şirket kayıt formları Türkçe de basılacak. Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'nın kararı üzerine Kosova genelinde kayıt formları Türk dilinde de olacak.
Şirket açmak isteyen ve kaydını yaptırmak mecburiyetinde olan Kosovalı Türkler, bundan böyle kayıt formlarını Türkçe doldurabilecek. Türkçe şirket kayıt formları, sadece Prizren ve Mamuşa'da değil, Kosova genelinde uygulanacak. Anadili Türkçe olan şirket sahipleri, kayıt formlarını tüm Kosova'da Türkçe doldurabilecek. Bu kayıt formlarından Kosova'ya gelen Türk yatırımcıları da yararlanabilecek. Türk girişimcileri, bundan böyle Kosova'nın herhangi bir yerinde şirket kayıt formlarını Türkçe doldurabilecek. Sadece şirket kayıt formları değil, şirket kapatma ya da isim değiştirme formları da Türkçe olacak.
Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyt Ustaibo, yaptığı açıklamada, başlıca maksadın Kosovalı Türk şirket sahiplerine olduğu gibi Türkiye'den gelen işletmeci ve yatımcıların kayıt işlerini kolaylaştırmak olduğunu belirtti. Kosovalı Türklerin kayıt formlarının doldurulması esnasında dil noktasında sıkıntı yaşamamaları için bu uygulamaya gidilmesinin sebeplerden biri olduğunu kaydeden Ustaibo, diğer yandan Kosova'da şirket kurmak isteyen ve Türkiye'den gelen, yanlarında tercüman çalıştırmak mecburiyetinde kalan Türk girişimcilerinin kayıt formlarını sadece Prizren ve Mamuşa değil, Kosova'nın herhangi bir şehrinde Türkçe doldurabileceğine işaret etti. "Kosova'da şirket kayıt formları Arnavutça, Sırpça ve İngilizce basılmaktaydı. Bu dillere şimdi Türkçe de eklendi" diyen Bakan Yardımcısı Ustaibo, "Kayıt formlarının Türkçe de olmamasının gerekçesi olarak, Türkçe'nin resmi dil olmaması ileri sürülmekteydi. Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanı Mimoza Kusari Lila'nın anlayışı ve desteğiyle formlara Türkçe de eklendi" diye konuştu.
Türkçe formlar bir hafta sonra Kosova Ticaret Bakanlığı'nın www.mti-ks.net elektronik adresinden indirilebilecek ve doldurulabilecek.
(CC-D)

14.01.2013 17:03:55 TSI

Editör: Wan Haber