Kısa adı AKSH olan Arnavut Milli Ordusu, Kosova genelinde seferberlik ilan ettiğini duyurdu.
Sırpların çoğunlukta olduğu Kosova'nın kuzeyinde ve Arnavutların çoğunluğu oluşturdu Sırbistan'ın güneyindeki Preşeva Vadisi'nde vaziyetin gerginleşmesi üzerine birliklerini seferberliğe çağırdığını duyuran AKSH, Arnavut topraklarının müdafaası için planlarını masaya yatırdığını bildirdi.
Kosova'nın kuzeyinde faal durumda olan ve Sırbistan tarafından finanse edilen gayri meşru siyasi ve silahlı Sırp oluşumlarına karşı mücadele etmekte kararlı olduklarını kaydeden AKSH, bazı medya kuruluşlarına gönderdiği görüntülerde, seferberliğin ilan edildiğini duyurdu.
Üniformalı ve maskeli olarak harita üzerinde müdahale planlarını yaptıkları bir toplantıda, AKSH'nin "Kobra" isimli özel birimi komutanı, alınması gereken tedbirlerle ilgili emirler verdi. Emirlerde, Arnavut halkının zarar görmesine izin verilmeyeceği belirtildi.
Birleşmiş Milletler Kosova Misyonu tarafından terör örgütü, Kosova kurumları tarafından da yasadışı örgüt ilan edilen AKSH, yakın geçmişte de Arnavutların yaşadıkları bölgelerde durumun gerginleşmesi üzerine yazılı bildiri ve video görüntülerle sesini duyurmuştu.
(EK-CTŞ-D)

13.01.2013 17:31:45 TSI

Editör: Wan Haber