Kosova Prizren Üniversitesi ile Ordu Üniversitesi(ODÜ) Ortak Eğimim İş Birliği Protokolü imzalandı.
İki üniversitenin işbirliği protokolü için Kosova Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazllum Baralıu, Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Abdullah Zenullahu, Dış İlişkiler ve Medya Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nuran Malta ve Genel Sekreter Adem Sallauka Ordu Üniversitesi'ni ziyaret etti.
Ordu Üniversitesi fakülteleri ve birimlerinin de ziyaret edildiği programda Kosovalı misafirlere ODÜ Rektör Yardımcısı ve Uluslar arası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Saim Zeki Bostan, Genel Sekreter Metin Karakuş eşlik etti. Üniversitedeki birimlerin tanıtımının ardından Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazllum Baralıu ve beraberindeki heyet Cumhuriyet Yerleşkesi Rektörlük Makamında ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın konuğu oldular.
Eğitim İşbirliği Protokolü'nde gerçekleştirilecek olan adımların konuşulduğu sohbette her iki üniversitenin akademik ve fiziki gelişim sürecine dair fikir alış verişlerinde de bulunuldu. Makam ziyaretinin ardından Kosova Prizren Üniversitesi ile Ordu Üniversitesi arasında eğitim işbirliği protokolü için imza törenine geçildi.
Proje ortaklığı, sosyal ve kültürel faaliyet ortaklığı, öğrenci değişimi, idari personel ve akademik personel değişimi gibi konuların yer aldığı protokol içeriği her iki üniversitenin Rektörleri tarafından ODÜ Senato Salonu'nda imzalandı.
(RCP-SLH-Y)

12.02.2013 14:34:24 TSI

Editör: Wan Haber