Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'in istifasını sunması, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Ağustos ayında kimin atanacağı sorusunu gündeme getirdi. Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel arasında devam eden üçlü zirvede ise, Donanma Komutanlığı için formül aranıyor.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, haftalık olağan görüşme kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul ediyor. Çankaya Köşkü'ndeki üçlü görüşme devam ederken, görüşmede istifa eden Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'in yerine gelecek isim için formül arayışının sürdüğü öne sürüldü. Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner dün istifasını sunmuş, bu durum ise TSK içindeki komuta kademesini zora sokacağı iddia edilmişti.
Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'in istifa etmesiyle Deniz Kuvvetleri'ndeki komuta kademesi de alt üst oldu. İstifa eden Güner'in, Ağustos ayında görev süresini dolduracak olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilge'nin yerine atanması bekleniyordu. Güner'in istifası ile Deniz Kuvvetleri içinde hem Oramiral rütbesinde paşa kalmazken, diğer yandan da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na yapılacak olan atamayı zora soktu.

MASADA 3 SEÇENEK VAR
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki formül arayışında ise çeşitli seçenekler masada. İlk çıkış noktası olarak, Ağustos ayındaki Şura'da emekli olacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilge'nin görev süresi uzatılabilir.
Bir diğer seçenek formül ise; Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu'nun Oramiral rütbesine terfi ettirilmesi. Böylece Oramiralliğe terfi ettirilen Bostanoğlu'nun doğrudan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmasının da yolu açılmış olacak.
Çankaya Köşkü'nde devam eden formül arayışındaki son seçenek ise, Donanma Komutanlığı'nın 'Oramiral' olan terfi rütbesinin Koramiralliğe indirilebilir. Böylece Donanma Komutanlığı'na Koramiral rütbesindeki bir paşanın ataması sağlanabilir.
Bu arada Orgeneral Özel, zirvenin ardından Çankaya Köşkü'nden saat 18.00'de ayrıldı.
(AT-YHY-Y)

24.01.2013 18:18:44 TSI

Editör: Wan Haber