Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı mazbatasını alarak yemin etti resmen 12. Cumhurbaşkanı oldu. Anıtkabir'deki törenin ardından evine geçen Erdoğan Çankaya Köşk'ündeki devir teslim törenine geldi. Erdoğan'a atlı birlikler eşlik etti. Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül Köşk'ün kapısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve first lady Emine Erdoğan'ı karşıladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tören kıtasını selamladı ve ardıdnan Gül ve Erdoğan ailesi Köşk kapısında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cuhmurbaşkan Erdoğan görevi Gül'den devraldı.

Abdullah Gül'ün veda konuşması:

Sayın Cumhurbaşkanı, değerli hanımefendi, ekselanslar, hanımefendiler beyefendiler… 7 yıl süreyle üstlenmiş olduğum cumhurbaşkanlığı görevini bugün cumhurbaşkanı sayın recep tayyip erdoğan’a devretmekten büyük bir şeref duyuyorum.

bu münasebetle düzenlediğimiz devir teslim töreni benim için gerçekten büyük bir mutluluk kaynağı olmuştur. Katılarak bizi onurlandıran yabancı misafirlerimize hoşgeldiniz diyorum. özellikle aramızda bulunan cumhurbaşkanı dostlarımızı tekrar sevgiyle selamlıyorum. Hepsiyle çok hukuku oldu. burada hazır bulunan ülkemizin seçkin zevatını muhabbetle selamlıyorum. Görev sürem boyunca uyum içinde çalıştığım ülkemizin yasama yürütme ve yargı organları mensuplarına ve sivil toplumumuza aziz milletimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

İşbirliği yaptığım, bir bölümü aramızda olan değerli dünya liderlerine tekrar şükranlarımı sunuyorum. Bugünkü törenin önemli bir özelliği var. türk halkı tarafından 12’nci cumhurbaşkanı seçilen sayın recep tayyip Erdoğan, değerli kardeşimle 40 yılı aşan bir dava arkadaşlığımız dostluğumuz ve beraber çalışma mesaimiz var. E 40 yıl yarım asra yaklaşmış demek. Dolayısıyla böyle bir arkadaşıma devrediyorum.

Üstün liderlik ve yöneticilik yeteneklerini, ülkesine ve insanlığa hizmet heyecanını hakka olan inancını en yakından bilenlerdenim. Son 14 yıl boyunca ise önce partimizi beraber kurduk, sonra da yönetimde değişik pozisyonlarda beraber çalıştık. Gururla söylemeliyim ki bu 12 yıl cumhuriyet tarihimizin en parlak dönemleri arasında yer aldı. Birlikte tarihi ekonomik siyasi sosyal reformlara dönüşümlere imza attık.

Sayın Cumhurbaşkanım kardeşim Tayyip Erdoğan'la Türkiye çok daha ileri gidecektir. Buna inancım tamdır.

Önce aileme teşekkür ediyorum. Anne ve babama önce sağlık diliyorum. Eşime teşekkür etmek istiyorum. Siyasi hayatımıza yeni başladığımız ilk 10 yıl yani eve uğramadığımız zamanlarda çocuklar ona emanetti. Ben ona şunu dedim milletin çocukları bana bizim çocukarımız sana emanet. O da çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirdi." dedi.

Sayın cumhurbaşkanı ve değerli kardeşim, sizi bir kez daha tebrik ediyorum. şahsınıza, emine hanıma, çocuklarınıza sağlık diliyorum. Allah yardımcınız olsun, cenabı allah mahcup etmesin.

ERDOĞAN'DAN GÜL'E ŞEREF MADALYASI

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Abdullah Gül'e devlet şeref madalyası taktı. Ardından Cuhmurbaşkanlığı forsu takdim edildi.

ERDOĞAN GÜL'Ü TÖRENLE UĞURLADI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la, Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül'ü törenle Çankaya Köşk'ünden uğurladı.

Editör: Wan Haber