Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, program kapsamında işletme başına üst limit 1,5 milyon TL destek sağlanacağını belirterek, “Sıfır faizli olarak uygulanacak programda 300 bin TL’lik kredi faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Kredi vadesi ilk 6 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli, toplam 36 ay programda Akbank, Denizbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı Kredi Bankası yer alıyor” dedi.

Takva, teminat sıkıntısı çeken işletmelerin bu sorunlarının giderilmesini teminen Kredi Garanti Fonunun da programda yer alacağını ifade etti.

Takva, 2016 yılı makine teçhizat kredi faiz desteğinin 19 Eylül 2016 tarihinde işletmelerin internet üzerinden başvurularının alınmasıyla başlayacağını belirterek, imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin KOSGEB veri tabanı üzerinden gerekli güncellemelerini yaparak bu destekten yaralanmaları, firmaların gelişmesine, büyümesine ve istihdama büyük katkı sağlayacağını kaydetti. Takva, “İmalatçı firmalarımızın bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekiyor. İmalat sanayide faaliyet gösteren işletmelere bu destek ile beraber eksik olan makine-teçhizatlarını tamamlamaları konusunda çağrıda bulunuyoruz” diye konuştu. İHA

Editör: Wan Haber