Van’da yaşanan işsizliğin azaltılmasına yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Bilal Emre Yörük, kentte bulunan girişimcilere hibe desteği vermeye devam ettiklerini belirtti.

İşsizliğin asgari seviyelere indirilmesi için her türlü kolaylığı sağladıklarını anlatan Yörük, kredi hacmi ile Van’ın en önemli KOBİ destekçisi olmayı başardıklarını anlatarak, “2002-2015 yılları döneminde 14 bin kayıtlı işletme büyüklüğüne ulaşarak KOBİ ve girişimcilere toplamda 441 milyon 579 bin TL destek sağlamış ve oluşturulan kredi hacmi ile ilimizin en önemli KOBİ destekçisi olmayı başarmış durumdayız. Özellikle Van’daki ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi amacıyla il müdürlüğü olarak Girişimcilik Destek Programına ayrı bir önem ve ehemmiyet vermekteyiz. Bu bağlamda girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve iş planına dayalı başarılı işletmelerin kurulmasının sağlanmasını öncelikli hedef olarak görmekteyiz. 2004 yılında KOSGEB’in destek ve katkılarıyla kuruluşu sağlanan ulusal anlamda başarılı örnekler içerisinde yer alan Van İŞGEM Projesi’nin hayata geçirildiğini ve projenin büyüyerek ilerlediğini görmekteyiz” dedi.

“642 GİRİŞİMCİ İŞİNİN PATRONU OLDU”

Son günlerde yenilenen Yeni Girişimci Desteği kapsamında 50 bin TL’lik hibe ve 100 bin TL’lik faizsiz kredi destekleriyle yoğun bir eğitim talebi aldıklarını vurgulayan Yörük, “Van’da düzenlediğimiz uygulamalı girişimcilik eğitimleriyle yaklaşık 10 bin kişiye sertifikasyon sağlamış bulunmaktayız. Girişimcilik desteği kapsamında 2012’den bugüne kadar 642 yeni girişimci kendi işinin patronu oldu. Kendi işini kurmak isteyen tüm vatandaşlarımıza KOSGEB’in kapıları sonuna kadar açıktır. 2016 yılında da KOSGEB destekleri artarak devam edecektir. Özellikle mevcut KOBİ’lerin ve gençlerin Ar-Ge, inovasyon ve endüstriyel uygulama desteklerine erişiminin sağlanması hususunda faaliyetlerimiz yoğunlaşacaktır. KOSGEB’in yeni proje destekleri de yolda” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber