Van Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) alınan kredilerin ödemelerinin bir yıl ertelenmesini istedi.
Bir kahvaltı salonunda gazetecilerle bir araya gelen Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mazhar Sarıkaya, ilde meydana gelen depremin ardından her şeyin eskisi gibi olmayacağını bildiklerini söyledi. İlde yaşanan depremden sonra KOSGEB'in esnaf ve sanatkarların tekrar eski durumuna kavuşması ve büyük yıkımın yükünü hafifletmek amacıyla bir yıl vadesiz destek kredi imkanı sunduğunu hatırlatan Sarıkaya, "Ancak bir yıl geride kalırken, görüldü ki esnaf ve sanatkarlarımız bırakın eski durumuna gelmesi, yaralarını saracak, belini düzeltecek, aldığı kredi taksitini ödeyecek konuma bir türlü gelmedi. Esnaf çoğu zaman kepengini ya açamadı ya da açtığı kepenkleri siftahsız kapatmak zorunda kaldı. Van esnafı, depremi yeni yaşıyor" dedi.
Esnaf, sanatkâr ve tüccar olarak KOSGEB ve hükümetten alınan kredilerde ödeme kolaylığı sağlanılması ve ödeme sürelerinin bir yıl daha uzatılması gerektiğini vurgulayan Sarıkaya, "Deprem sıkıntılarını aşamayan, bir yıl içinde toparlanamayan, çarkını döndürecek kıvama gelemeyen, yeterli ekonomik gücü sağlayamayan esnafımıza kolaylık sağlanmasını istiyoruz. Bu halkımızı rahatlatacağı gibi ödeme zorluğu çekmeden de kendi yağıyla kavrularak eski huzurunu ve canlılığını koruma şansı verecektir. Aksi taktirde krediden yararlanan esnaf ve sanatkarımız hepten borç batağına saplanacak, ödemesini yapamadığı gibi işletmesini, elinde kalan son ekonomik gücünü de kaybedecektir. Bu nedenle KOSGEB ve hükümetten bizlere ödeme kolaylığı sağlanılmasını ve ödeme süremizin bir yıl daha ertelenmesini talep ediyoruz" dedi.
(ATL-MSA-Y)

29.01.2013 14:48:44 TSI

Editör: Wan Haber