Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) Yönetim Kurulu Üyeleri KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan'ı ziyaret ederek, sektördeki kuruluşlara destek vermesini istedi.
KOSGEB'in Ankara'daki merkez binasındaki ziyarette UKUB Başkanı Şamil Özoğul, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Koç ve Kurumsal İletişim Direktörü Begüm Dikkan hazır bulundul. UKUB Başkanı Şamil Özoğul, derneklerinin 2002 yılında kurulduğunu ve üye sayılarının200'ü geçtiğini söyledi. Özoğul, Türk kalıp sektörünün henüz emekleme aşamasında olduğunu belirterek, "Sektörümüzün önü açık. Ülkemizdeki sanayi geliştikçe kalıp ihtiyacı artıyor. Ancak sektörümüzdeki firmaların büyük bölümü KOBİ seviyesinde işletmelerdir. Bu firmalara KOSGEB'in vereceği destek çok önemlidir. Gelişime açık olan firmalarımız gereken desteği alabilirlerse teknolojilerini geliştirerek üretim kalitelerini daha da arttıracaklar" dedi.
Konuşmasında Türkiye'de üretim sektörünün son yıllarda büyük bir hamle içine girdiğini söyleyen Şamil Özoğul, imalat sektörü gelişirken kalıp sektörünün de aynı paralelde gelişmesi gerektiğini belirterek, "Maalesef kalıp sektörüne gereken önem verilmiyor. Oysa her ürünün bir kalıbı vardır. Bizde, 'Nasılsa kalıbı ithal ederiz' düşüncesi var. Bu çok yanlış bir düşüncedir. UKUB olarak bu hatadan dönülmesi ve ülkemizde kalıp sektörünün stratejik öneminin anlaşılması için mücadele ediyoruz. Sizden beklentimiz sektörümüzdeki firmalara KOSGEB olarak gereken desteği vermenizdir" diye konuştu.
KAPLAN: "GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ"
KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ise UKUB heyetinin ziyaretinin kalıp sektörünün ülke sanayii için önemini anlama yönünde kendileri açısından büyük faydası olduğunu söyledi. KOSGEB olarak Türkiye'deki KOBİ işletmelerinin küresel pazarda söz sahibi olması için çalıştıklarını vurgulayan Kaplan, "Kalıp sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin KOSGEB desteklerinden azami ölçüde faydalanması gerekiyor. UKUB ile ortak bir çalışma içine girerek, sektördeki işletmelerin verdiğimiz desteklerden azami ölçüde yararlanması için gerekenleri yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.
KOSGEB BİRİMİ KURULACAK
Öte yandan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan UKUB tarafından kuruluş çalışmaları devam eden Kalıpçılar Vadisi OSB'de kuruma yer tahsis edilmesi halinde 'KOSGEB Hizmet Birimi' kuracaklarını da söyledi. Böyle bir birimin Kalıpçılar Vadisi OSB içinde yer almasının kalıp üreten işletmeler ile KOSGEB arasındaki ilişkileri güçlendireceğini vurgulayan Kaplan, "Sektöre büyük katkısı olacağına inandığım Kalıpçılar Vadisi OSB'de KOSGEB Hizmet Birimi bulunması sektöre büyük fayda getirecektir" diye konuştu.
(MŞ)

19.12.2012 13:31:59 TSI

Editör: Wan Haber