Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), İşkur ve Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca ortaklaşa gerçekleştirilen"Girişimcilik Destek Programı" çerçevesinde yürütülen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan girişimci kursiyerlere kurs katılım sertifikaları törenle verildi.
Bor Ticaret ve Sanayi Odasında (BTSO) açılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan 30 girişimci kursiyerler kurs eğitim sertifikalarnı BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Çalapkulu ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından BTSO sosyal salonunda düzenlenen törenle başarılı kursiyerlere takdim edildi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı açıklamasında, "girişimcilik kurs programının önemine değindi. KOSGEB ve İŞKUR işbirliğiyle yürütülen programın Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, İş Geliştirme Merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi, İstihdamın artırılması, Yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amaçlanmaktadır" dedi.
Çalapkulu, "BTSO olarak, bugüne kadar sürdürülebilir Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri KOSGEB işbirliğiyle bugün 160 girişimciye kurs katılım belgelerini verdik.Ş uanda 30 kişilik yeni Uygulamalı Girişimcilik kursumuz devam ediyor.Şubat ayı içerisinde 30 kişiye kurs açmayı hedefliyoruz. Eğitimler, genel ve özel hedef grupları gençler, kadınlar, dezevantajlı gruplar için düzenlenmektedir. Eğitime katılanlardan ücret alınmamaktadır" diye konuştu.
Konuşma sonrası eğitime katılan 30 kişi sertifikaları aldı.
(YE-ZB-Y)

01.02.2013 14:22:50 TSI

Editör: Wan Haber