TESK ve KOSGEB işbirliğiyle yürütülen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Kursu' sona erdi. Başarılı olan girişimcilere sertifikaları TESK Başkanı Bendevi Palandöken tarafından verildi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekli eğitim kurslarına katılan girişimciler sertifikalarını aldı. TESK Genel Merkez'de yapılan törende girişimcilere sertifikalarını, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken verdi. TESK ile KOSGEB arasında imzalanan işbirliği protokolü sonucu 10-29 Kasım 2012 tarihleri arasında 60 girişimci uygulamalı girişimcilik eğitimi aldı.
TESK Genel Başkanı Palandöken, girişimcilik eğitimi sayesinde kendi işini kuran kişilere 30 bin liralık yeni girişimci desteğinin verileceğini belirterek, başlangıç tarihinden itibaren 24 ay içerisinde satın alınacak makine ve teçhizat için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 70 bin lira üst limitli sabit yatırım desteğinden de verilebileceğini söyledi.
KOSGEB'in ülkede genç girişimciler için önemli bir çığır açtığını ifade eden Palandödken, "Eğitim sayesinde girişimcilik konusunda neler yapılabileceğini öğrendiniz. Girişimcilik ruhunuzla devletin katkısı bir araya geldi" dedi.
Eskiden kredilerin imalat sektörüne verildiğini hatırlatan Palandöken, hizmet sektörünün kredi alamadığını bildirerek, "Türkiye artık farklı bir kulvarda. Esnaf ve sanatkarın ihtiyacını karşılamak amaçlı yeni adımlar atılıyor" diye konuştu.
"Sizlerden çok umutluyum" diyen Palandöken, "Siz genç girişimciler artık kendi ayağınızın üzerinde durup, kendi işinizi kuracaksınız. Sizleri iş yerlerinizde de ziyaret edeceğiz" şeklinde konuştu.

"ORTAK ÇALIŞMA ZEMİNİNDE, ORTAK AKIL YÜRÜTME BAŞARISIYLA ELDE EDİLDİ"
KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, girişimcilik konusunda ülkede büyük bir seferberlik başlattıklarını belirterek, bunun sonucunda da küresel girişimcilik seviyesinin arttığına dikkat çekti. KOSGEB'in uzun yıllardır girişimcilik desteği verdiğini söyleyen Tüysüz, "8-10 yılda girişimci sayımız 10 bin kadarken, TESK'in de katkılarıyla son 2 yılda bu rakam 120 bini aştı. Bu sonuç, ortak çalışma zemininde, ortak akıl yürütme başarısıyla elde edildi" ifadesini kullandı.
Girişimcilere tavsiyelerde de bulunan Tüysüz, en önemli adımın iş fikri oluşturma olduğunu savunarak, "İş fikrinizi, inançlarınız, hayalleriniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda yapmalısınız. Başkasının vizyonuyla yola çıkarsanız bu iş olmaz" dedi.
Konuşmaların ardından 60 girişimciye eğitim sertifikaları TESK Başkanı Palandöken tarafından verildi.
(PS-ÖZ-E)

24.01.2013 16:24:29 TSI

Editör: Wan Haber