KOSGEB destekli Akhisar Soğutma Firması, Sanayi Sitesi'nde hizmete girdi.
Balık, pasta, market, şişe soğutucu, meyve tezgahı, çerez, minyatür çerez kavurma ve soğutma dolapları imalatı yapan Akhisar Soğutma Firması'nın imalathanesini Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu ve iş yeri sahibi Özgür Tevi birlikte açılış kurdelesini kesti.
Firma sahibi Özgür Tevi, "Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın KOSGEB ile ortaklaşa düzenlediği girişimcilik eğitimine katılarak eğitim sertifikası aldım. Bu sertifika sayesinde bu işletmemi açtım. İşletmenin açılışına katıldığınız için teşekkür ederim" diye konuştu.
Açılışta bilgi veren KOSGEB Manisa il Müdürü Recep Özçevik ise, "İşsizliğe, ekonomiye katkı sağlayacak böyle iş yerlerinin KOSGEB olarak yanlarındayız. İş yerini açan Özgür Tevi'ye yaklaşık 25 bin 500 TL destek kararı çıktı. Henüz ödeme yapmadık. 2013 yılı içersinde bunun 15 bin lirası hibe, 11 bin lirasını da işletme gideri desteği olarak ödeyeceğiz" dedi.
(BG-ERG-Y)

03.01.2013 15:35:34 TSI

Editör: Wan Haber