KOSGEB Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığında yapıldı.
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığındaki toplantıya Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(AESOB), Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Serbest Bölge ve Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle, ilimizdeki Sanayici ve işadamları dernek temsilcileri katıldı.
Vali Altıparmak toplantıya başlarken sektör temsilcileri iletişimi, bilinirliği artırmak ve bilgileri tazelemek üzere bir araya geldiklerini ifade etti. KOSGEB'in Türkiye genelinde 17 iş geliştirme merkezi olduğu bilgisi verilen Vali Altıparmak, Antalya'da da bir iş geliştirme merkezi kurulması için çalışmalara başlanılması yönünde ilgililere talimatlarını bildirdi. Toplantıda uygulamalı girişimcilik eğitiminin önemine değinen Vali Altıparmak, bu eğitimin Antalya'da iş kurulmadan önce bir ön koşul haline getirilmesi konusunda ilgililerden çalışma başlatmalarını istedi.
Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün KOSGEB'in yapısı, çalışmaları ve gerçekleştirilen faaliyetleri hakkında bir sunum yaparak katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Akgün, KOSGEB'in uyguladığı çeşitli destek ve politikalarla KOBİ'lerin ekonomideki payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini yükseltmek, sanayide entegrasyon ve teknolojik seviyelerini daha üst düzeye çıkarmayı amaçlayan kanunla görevlendirilmiş tek kurum olduğunu söyledi.
Antalya'da Temmuz 2010 tarihinde faaliyete geçen Antalya Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nde halen 18 personelin görev yaptığını kaydeden Kazım Akgün, 2012 yılında KOSGEB destekleri hakkında 74 adet bilgilendirme eğitimi düzenleyerek yaklaşık 3 bin kişiyi bilgilendirdiklerini belirtti. Akgün, 2011 yılında KOBİ'lere 2 milyon 235 bin TL destek verdiklerini, bu miktarın 2012 yılında 3 milyon 271 bin TL'ye ulaştığını, 2013 yılı hedeflerinin de 4 milyon 500 bin TL olduğunu belirterek, desteklenen işletme sayısı bakımından da iller arasında 19'uncu sıradayken 12'inci sıraya yükseldiklerini anlattı. 2011 yılında 31 adet uygulamalı girişimcilik eğitimi yapıldığını bu sayının 2012 de 41'e yükseltildiğini ifade eden Kazım Akgün, "2011 yılında 748 kişi bu eğitimlere katılmış iken 2012 yılında bin 253 kişinin katılımı gerçekleştirilmiştir. Bu eğitimler sonunda 2011 yılında 57 adet yeni işletme kurdurulmuş iken 2012 yılında 103 adet yeni işletme kurdurulmuştur" diye konuştu.
(SK-Y)

08.01.2013 10:15:54 TSI

Editör: Wan Haber