Bağımsız Diyanet Hizmet Sen Genel Eğitim Sekreteri ve Mersin İl Başkanı Ali Köse, din görevlilerinin değişen günümüz Türkiye'sinde, toplumda saygınlığını ve yasal haklarını korumak için mücadele ettiklerini söyledi.
Bağımsız Diyanet Hizmet Sen Genel Eğitim Sekreteri ve Mersin İl Başkanı Ali Köse, Tarsus ve Akdeniz İlçelerindeki üyelerini yemekte buluşturdu.Birlikte yemek yiyen üyeler sohbet etme fırsatı bulurken, Başkan Ali Köse amaçlarının üyeler arasındaki birlik ve beraberliklerini pekiştirmek olduğunu dile getirdi.
Bağımsız Diyanet Hizmet Sen'in diğer kuruluşlardan farkının herkesi kucaklamak ve ötekileştirmemek olduğunu belirten Köse, "Mersin ve çevresinde eğitim ve sendikal faaliyetlere adımızdan söz ettiren bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu yola çıkarken taraflı-tarafsız herkesin her kesin sendikası olarak tüm memur arkadaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz" dedi.
Başkan Köse, "Üyemiz olsun olmasın herkese eşit muamele ile tüm Diyanet ve Vakıf personellerini kardeşlerimiz sayarak hiçbir siyasi partinin hiçbir odağın, hiçbir görüşün arka bahçesi olmadan sadece üyelerine hizmet etmek, din görevlilerinin toplumsal saygınlığının artırılması yasal şartların olgunlaşması, mevzuatların günümüz Türkiye'sinin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlenmesini ve değişen şartlar ışığında iyileştirilmesi ve geliştirilmesi yönünde çalışmayı görüş ve öneride bulunmayı amaçlıyoruz" dedi.
Yemeğe Akdeniz İlçe Temsilcisi Şaban Koca ve Tarsus İlçe Temsilcisi İlker Serin de katıldı.
(ERY-AKL-Y)

31.01.2013 13:38:33 TSI

Editör: Wan Haber