Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden sorumlu Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Adana'daki Koruyucu Aileleri ve Aile ve Sosyal Politikalar personelini Polisevi'nde verdiği kahvaltıda bir araya getirdi.
Etkinlikte koruyucu aile uygulamasının önemini belirten Avcı, devlet koruması altında bulunan çocukların sıcak aile ortamında yetişmelerinin ne kadar önemli olduğunu ve bu işe soyunan gönüllü ailelerin ne kadar ulvi bir görev üstlendiklerini anlattı.
Koruyucu ailelerin sorunlarını dinleyen Avcı, bununla ilgili gerekli önlemlerin derhal alınacağını ve Adana'daki koruyucu aile uygulamasının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yeni değişikliklerle yayımladığı Koruyucu Aile Yönetmeliği doğrultusunda kentte hızla hayata geçirileceğini belirtti.
İl Müdür ve Yardımcıları, Sosyal Hizmet Uzmanlarının da hazır olduğu programda koruyucu ailelere yeni yönetmeliğin sağladığı yeni olanaklar ve değişiklikler hakkında bilgi verildi.
Uzmanlar, koruyucu aile bakımının, çocuğa sağladığı aile ortamı çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından önem taşıdığını kaydetti.
(ERN-Y)

15.01.2013 16:34:47 TSI

Editör: Wan Haber