Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TV dizilerinde nefret içerikli söylemler yerine sosyal içerikli mesajların işlenmesini istedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sosyal paylaşım sitesi "facebook" üzerinden TV dizilerinde nefret içerikli söylemler yerine sosyal içerikli mesajların verilmesini istedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in öncülüğünde senarist, yönetmen ve yapımcılarla düzenli toplantılar gerçekleştirilirken, her kesimin kaçırmadan takip ettiği TV dizilerinde kin, nefret içerikli söylemler yerine sosyal içerikli mesajların işlenmesi istendi. Yapımlarda Alo 183 şiddet hattı, eşi vefat eden kadınlara yardım, engelliler gibi duyarlılık çalışmalarının işlenmesine yönelik ortak çalışma başlatıldı.
Dizinin son bölümünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin'in özellikle hassasiyet gösterdiği yurtlarda kalan kimsesiz ve muhtaç çocuklara yönelik "koruyucu aile" sistemine değinildi. Krem dizisinde bundan sonra koruyucu aile nasıl olunacağı, başvuru yolları ve kimsesiz çocuklar işlenecek. Uygulamanın temeli geçen yıl TV izleme alışkanlıklarına ilişkin yapılan araştırmanın sonuçlarına dayanıyor. Türk halkının yüzde 56'sının günde 3 saatten fazlasını TV dizilerini izleyerek geçirdiği saptanırken, vatandaşların yüzde 48'i televizyondaki cinsel içerikli yayınlardan rahatsız oluyor.
(SU-HO-Y)

29.01.2013 17:58:10 TSI

Editör: Wan Haber