Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, Sakarya Valisi Mustafa Büyük 'ün Eşi Emine Hayriye Büyük öncülüğünde Koruyucu Aileler Orman Parkta düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak; ''İlimizde Koruyucu Aile sayısı 28, çocuk sayısı 32 ancak kurum bakımında Koruyucu Aile hizmetinden yararlanabilecek 40 çocuk var. Buna karşı 10 ailenin Koruyucu Aile olmak için müracaat etti'' dedi.
Emine Hayriye Büyük; ''Koruyucu Ailenin öz aile bakımına en yakın model olduğunu bu nedenle öz ailesinin yanında herhangi bir nedenle bakılamayan çocukların Koruyucu Ailelerin yanında öz aile sıcaklığında, aile ortamının verdiği güven ve değerlerle beslenerek topluma, ülkeye, insanlığa faydalı bireyler olarak yetişiyor. Koruyucu Aile yanındaki çocukların huzurlu, mutlu ve okullarında başarılı oluklarının tespit edildi. İlimizde Yuvada Çocuk Kalmasın, Ailesiz Çocuk Kalmasın projesinin çalışmaları başladı. Koruyucu Aileler çok önemli bir görev ifa ediyor. Yürekleri sevgi dolu bu vefakar aileleri canı gönülden tebrik ediyorum. Bundan sonra yapılacak çalışmalarla koruyucu aile sayısının arttırılmasının hedefliyoruz. İlimizde yuvada kalan 40 çocuğumuzun da yürekleri sevgi dolu, Sakaryalı ailelerin Korucu Aile olarak sahip çıkacaklarına inanıyorum. Bu çalışmaların bizzat takipçisi olacağım. Tüm Sakaryalı aileleri Koruyucu Aile olmaya davet ediyorum'' dedi.
(RKO-RKO)

18.01.2013 14:26:22 TSI

Editör: Wan Haber