Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilen "Gönül Elçileri" projesinin aileleri bilgilendirme toplantısı Ordu Kültür ve Sanat Merkezi'nde(OKSM) yapıldı.
Toplantıya Vali Orhan Düzgün, eşi Gül Düzgün, Belediye Başkanı Seyit Torun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Adalet Komisyonu Başkanı Bahattin Akkan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ayfer Buğur, Vali Yardımcıları Salih Yüce, Abdullah Demir, Niyazi Erten, Mahmut Ağbal, Yemen Bayrak, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, STK temsilcileri ve gönül elçileri katıldı.
"Gönül Elçileri" projesinin aileleri bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Vali Orhan Düzgün "Sosyal devlet olmanın gereği olarak dezavantajlı durumdaki vatandaşlarımızın problemlerin çözümüne katkıda bulunmak, refah seviyesini yükseltmek, onlara daha insani bir yaşam kazandırmak amacıyla kamu kuruluşları tarafından bazı hizmetler yürütülmektedir. Devletimiz çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, huzurevi, kadın konuk evi, çocuk evi, rehabilitasyon merkezi gibi sosyal hizmet kuruluşları veya zor durumda ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza ya da yakınlarına yapılan yardımlarla engellilerimizin yoksullarımızın, kadınlarımızın, çocuklarımızın, yaşlılarımızın ve şehit aileleri ve gazilerimizin yanında olmaya çalışmaktadır. Sahip olduğumuz maddi imkanlar ve kuruluşlarda çalışan personel ve uzmanlarımızın gayretlerinden onlara manevi destek olmaya çalışmaktadır" dedi.
Vali Orhan Düzgün, "Aralık ayında başlayan Gönül Elçileri projesinin ben bu yoğun katılımla güzel bir karşılık bulduğunu görüyorum. Bundan sonra da değişik programlarda sizlerle bir araya gelerek bu projeyi daha çok yaşatmak, toplumun değişik kesimlerine yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri' projesiyle koruyucu aile, kuşaklar arası uyum ve kaliteli yaşlanma, engelli ve hizmetlere erişim, yoksulluk kadın gibi konularda projeler yürütülecektir. Koruyucu aile devletimizin yurtta, yuvadaki çocuklarımıza sağladığı imkanların yanında aile ortamını, aile sıcaklığını çocuklarımıza sağlamaktır. Koruyucu ailelerimizle Emekliyiz Gönüllüyüz projesinde görev alanlara katkı verenlere teşekkür ediyorum. Emekliyiz Gönüllüyüz projesi kapsamında da başta emekli öğretmenlerimiz olmak üzere, emekli vatandaşlarımız özellikle yurt ve yuvalardaki çocuklarımıza destek olmak, onların derslerinde, eğitimlerinde, kişilik gelişimlerinde destek olmak amacıyla bir proje başlatılmıştı. Geçtiğimiz yıl 12 emeklimiz bu konuda bize destek vermişti. Bu yılda ona yakın vatandaşımız bize desteğini sürdürmekte. Bu sayının giderek artacak olması da bu yoğun katılımız bizler adına gurur verici" şeklinde konuştu.
Sevgi Evleri ile ilgili de bilgi veren Vali Orhan Düzgün şöyle devam etti: "Koruyucu aile dışında başlatılan farklı bir projeyle çocuklarımızı yetiştirme yurtlarından, çocuk yuvalarından Sevgi Evleri olarak isimlendirilen bir sisteme taşımış bulunuyoruz. İlimizde de bugüne kadar 9 adet sevgi evi açıldı. Bu çocuk evlerinde de 5-6 çocuğumuz yine vatandaşların yaşadığı konutların arasında bir ev kiralanarak, başlarında çocuk bakımı ve ev ekonomisi konusunda gerekli eğitimi almış ev anneliği ya da ev babalığı yapabilecek kişilerle ev ortamını yaşamaları içinde bu çalışmalar seri bir şekilde yürütülüyor."
Konuşmaların ardından, 2 haftadır huzurevinde misafir olan üçüz ninelerden ikisi Hayriye ve Emriye Sarı ile yeğenleri Güller Raziye Yanık da sahneye davet edildi.
Perşembe'nin Yazlık köyünde yaşayan üçüz nineleri himaye ettiği için Ordu'nun ilk Gönül Elçisi seçilen ve yurt dışında olduğu için teşekkürlerini ileten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın adına ilk gönül elçisi belgesini temsilen almak üzere İlimizde Gönül Elçisi projesini başlatan Vali Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün'e Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya tarafından belgeleri takdim edildi. Genel Müdür Kaya, ayrıca Gül Düzgün'e Ordu'da Gönül Elçileri projesini başlattıkları için, tüm gönül elçileri adına çiçek verdi.
Kadirşinas davranışları nedeniyle koruyucu ailelere Vali Orhan Düzgün, Belediye Başkanı Seyit Torun ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya tarafından teşekkür belgesi verildi.
Ordu Valiliği tarafından hazırlanan Koruyucu Aile Tanıtım Toplantısı kokteyl ile sona erdi.
(RCP-SLH-Y)

08.01.2013 15:16:59 TSI

Editör: Wan Haber