Koruyucu aile değerlendirme toplantısı Vali Mehmet Ufuk Erden başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Mehmet Ufuk Erden, Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, konuyla ilgili resmi kurum ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Uşak'ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda ve çocuk evlerinde kalan çocukların birer koruyucu ailesinin olmasını istediklerini belirten Vali Mehmet Ufuk Erden yaklaşık iki aydır devam eden eğitim çalışmalarıyla olumlu yönde gelişmeler elde ettiklerini ifade etti.
İki aylık çalışmaların sonucunda 14 ailenin koruyu aile olarak başvuruda bulunduğunu İfade eden Vali Mehmet Ufuk Erden, "Uşak halkının koruyucu aile olma ve koruyucu aile bulmak konusunda destek olacağına inanıyorum. Yuvalarımızda kalan çocuklarımız devletimizin bize emanetidir. Bu çocuklarımızın aile ortamında en iyi şekilde yetişmelerini sağlamak çocuğun gelişmesi açsından önemli olduğuna inanıyorum. Bu nedenle koruyucu aile seçiminde de titiz davranıyoruz." dedi.
Çocukların bir milletin en değerli varlıkları olduğunu ifade eden Vali Mehmet Ufuk Erden, "Devletimiz ve hükümetimiz tarafından özellikle kimsesi olmayan ya da bir şekilde korunmaya muhtaç durumda bulunan çocuklarımız için, Devletin güvencesi altında sıcak ortamlar hazırlanmış; Çocuk Yuvaları, Yetiştirme Yurtları, Sevgi Evleri ve son dönemde de Çocuk Evleri açılmıştır. Ancak şurası da unutulmamalıdır ki, bir insanın yetişmesi için en doğal ortam ailedir. Hiçbir kurumun, ailenin verdiği sıcaklığı ve sağladığı huzur ortamını veremeyeceği aşikârdır. El ele vererek çocuklarımızın aile ortamında, aile şefkatiyle yetişmesini sağlamalıyız. Bu konuda Uşak halkının duyarlı olacağına ve desteklerini esirgemeyeceğine inancım sonsuzdur" diye konuştu.
Toplantı, katılımcılara iki aydır devam eden eğitim çalışmaları ve gerçekleştirilen diğer faaliyetler hakkında sunum yapılmasıyla sona erdi.
(KY-İK)

15.02.2013 14:12:50 TSI

Editör: Wan Haber