Denizli Koruyucu Aile Derneği Başkanı Ayfer Doğan, iki çocuk annesi olmasına rağmen, 3 kız çocuğunun da koruyucu ailesi olarak takdir topluyor.
Denizli Koruyucu Aile Derneği, 2012 yılında koruyucu aile olan aileleri Denizli Polisevi'nde buluşturdu. Aileler ve çocuklar kahvaltıda bir araya gelerek hem sohbet ettiler hem de koruyucu aile hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Denizli Koruyucu Aile Derneği, etkinliğe katılan çocuklara çeşitli hediyeler verdi. İki çocuk sahibi olmasına rağmen 3 çocuğun da koruyucu aileliğini üstlenen Denizli Koruyucu Aile Derneği Başkanı Ayfer Doğan da etkinlikte büyük takdir topladı. Çocukları çok sevdiğini ve insanları özendirmek için 3 çocuğun koruyucu aileliğini yaptıklarını belirten Doğan, bu yüzden çok mutlu olduğunu söyledi.
Denizli Koruyucu Aile Derneği Başkanı emekli öğretmen Ayfer Doğan, Türkiye'de 14 bin çocuğun çocuk esirgeme kurumlarında kaldığını, sadece bin 422 çocuğun koruyucu ailesinin olduğunu belirterek, "Bu rakam çok düşük. Avrupa'da bu oran yüzde 80 civarında. Çocuklarımızın kaliteli ve nitelikli bakıma ihtiyacı var. Koruyucu ailenin görevi yaşam disiplinini sağlamak, çocuğu hayata hazırlamaktır. Bu ailelerin toplumsal desteğe de ihtiyaçları var. Çocuğu toplum kucaklamalıdır. Çocuklarımıza kaliteli ve nitelikli bir bakım ortamı hazırlamalıyız" dedi.
Çocukların koruyucu ailelerin yanında özgüveni yüksek, toplumla uyumlu, sorunlarıyla yüzleşip baş edebilen bireyler olarak yetiştiğini kaydeden Doğan, şöyle konuştu: "Benim 5 çocuğum var. Üçü hayatını kurtardı. İkisi de oldukça başarılı bir öğrencilik döneminden sonra hayata atılacak, bundan kuşkum yok. Koruyucu aile sayısının artmasını diliyorum. Çünkü, koruyucu aile sayısı ülkemizde düşük seviyede. Denizli'de sadece 39 koruyucu aile var. Bu rakamın artması gerekiyor. Çünkü, çocuklarımızın ailelere ihtiyacı var."
(EV-HO-Y)

13.01.2013 14:17:10 TSI

Editör: Wan Haber