Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 'Korkuteli Okuyor' kampanyası kapsamında okuma yazma oranını yüzde yüze çıkarmayı hedefliyor.
Okuma yazma kursunu ziyaret eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Harun Topay, kursiyerlerle sohbet ederek günümüzde okuma yazma bilmeyen hiçbir ferdin kalmaması gerektiğini söyledi. Topay, "Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında tüm okullarımız halka açık. Bu çerçevede Halk Eğitim Merkezleri tarafından okuma yazma kursları düzenleniyor. Alan taramalarıyla okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı tespit etmeye çalışıyoruz. Tespit edemediğimiz kişiler hakkında toplumun her kesiminden destek bekliyoruz. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlar da kendilerine en yakın okula veya Halk Eğitim Merkezi'ne müracaat edebilirler" dedi.
Yaşları 51 ile 65 arasında değişen kursiyerlerle sohbet eden Topay, "Bir insanın, istedikten sonra başaramayacağı hiçbir şey olmayacağını düşünüyorum. Birinci kademe kursunu tamamlayanların ikinci kademe kurslarına da devam etmesini arzu ediyoruz. Halk Eğitimi Müdürlüğü olarak okuma yazmaya büyük önem veriyoruz. Bir kişi bile olsa kurs açıyoruz. Yaşın önemi yok. Ben öğrenmek istiyorum diyenlere 80 yaşında da olsa kapımız açık" dedi.
(AD-SK-Y)

15.01.2013 13:22:38 TSI

Editör: Wan Haber