Edinilen bilgiye göre, Adliyesi otoparkı önünde kalaşnikof silahla yapılan silahlı saldırıda eşinden boşanmak için açılan davaya gelen Esra D., kardeşi Atilla D. ve annesi Hatice Şenel D. yanlarında bulunan Mehmet Kenan D. ve Zeki Erdem Ö. mermilerin hedefi oldu. Bu sırada yoldan geçen Hasan K. de yaralandı. Olay sonrası kaçan Adem Ç. polise teslim olurken ilk ifadesinde saldırıyı gerçekleştirdiğini itiraf ettiği öğrenildi.

YANLIŞ HEDEF İDDİASI
4 kişinin ölümü 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırının yanlış grubu hedef alan bir saldırı olduğu ileri sürüldü. 
17 Ekim 2012'de, suç örgütü elebaşı olduğu öne sürülen Müslüm Ç.'nin adamları ile yine organize suç örgütü elebaşı olduğu ileri sürülen Serkan G.'nin adamları arasında silahlı çatışma çıkmış ve 2'si kadın 3 kişi yaralanmış, Serkan G.'nin adamı olduğu öne sürülen 32 yaşındaki Ekrem K. hayatını kaybetmişti.


İddiaya göre, yaklaşık 6 ay önce çıkan çatışmanın tutuklu sanıklarından Müslüm Ç.’nin Gaziantep Adliyesi'ndeki duruşması nedeniyle saldırının planlandığı öğrenildi. Amcası Müslüm Ç.’nin duruşması için adliyeye gelen Adem Ç. duruşmaya gelmesi beklenen Serkan G.’nin adamlarına silahlı saldırı düzenlemek için geldiği ileri sürüldü. Otopark önünde uzun namlulu silahla ateş açan Adem Ç.’nin, boşanma davasından çıkan D. ailesi ile yakınlarının üzerine hasımları olduğunu zannederek kaleşnikof silahla ateşi açtığı öne sürüldü. 4 kişi hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı olayda Adem Ç.’nin hedef almak istediği şahıslardan hiçbirisinin yaralanmadığı belirlendi.

Editör: Wan Haber