Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 9. Uluslar arası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, büyük coşku içinde start aldı.
Cumhuriyet Meydanı'nda Kaymakam Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova'nın birlikte anıta çelenk koymasıyla başlayan festivale, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile Balıkesir Milletvekilleri Nedret Akova, Ahmet Haluk Gümüş ve Namık Havutça'da katıldı.
Festivalin açılışında konuşan Ziraat Odası Başkanı Ali Duman, zeytincinin sıkıntılı olduğunu söyledi. Duman, zeytinyağına en az 1 lira pirim beklediklerini söyledi. Festivale katılanlara teşekkür eden Belediye Başkanı Fikret Akova, 3 gün devam edecek olan festivalin kış sezonunda ilçeye ayrı bir canlılık getireceğini dile getirdi.
Festival de klasik ve halk müziği konserleri ile zeytinyağlı yemek yarışması, folklor gösterileri, sergi açılışları ve çocuk etkinliklerinin yer alacağını bildirdi.
Bizim için zeytinin hayatın vazgeçilmezi olduğunu ifade eden Akova, "Burada zeytinin tanıtımına katkı sağlamak istiyoruz. İçerik olarak dop dulu bir festival programı hazırladık. Festivalimizin son günü deve güreşleri etkinliğimize ayrı ren katacak."diye konuştu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde zeytincinin sorunlarını yakından takip ettiklerini anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da, zeytinyağı priminin 2 lira olması gerektiğini bildirdi. Zeytincinin sıkıntıda olduğunu bildiren Öztırak, zeytincinin sıkıntısının sona ermesini temenni ettiklerini ve hükümetten destek beklediklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Belediye Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibinin gösterileri izleyenleri büyüledi. Meydandaki törenin ardından da Şehit Turan Bayraktar Parkı'ndaki sergilerin açılışı yapıldı. Reha Yurdakul Kültür Merkezi'nde ise arkeoloji paneli düzenlendi. Akşam da belediye önünde Grup Velvele konseri hayran bıraktı. Festival pazar günü gündüzü deve güreşi, akşamıda Samsun Tiyatrosu'nun 'Bir Pulsuz Dilekçe Bugün Ne Yazsam'isimli tiyatro oyunu ile sona erecek(BT)

25.01.2013 18:16:07 TSI

Editör: Wan Haber