KOCAELİ - Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nın Körfez şubeleri, Muharrem ayı dolayısıyla iftar verdi. KASİAD Körfez Şubesi'nde verilen iftara, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Körfez Emniyet Müdürü Coşkun Opak, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Muharrem ayına değindi, yaşanan acıyı anlattı. Körfez ilçesinde ilk defa böyle bir program düzenlendiğini belirten Pehlivan, şunları kaydetti: "Körfez'de belki ilk defa ilçe bürokrasisinin bir araya getirmiş, başarmış olan arkadaşlarımızı yürekten kutlamak istiyorum. Bu tür organizasyonların sayılarının mutlaka artması lazım. Çünkü biz de öğrenmek istiyoruz biz de açız, sizleri anlamak istiyoruz. Bizimde anlatmak istediklerimiz vardır, biz de onları anlatmak istiyoruz. Bu birlikteliklerin artmasını canı gönülden temenni ediyorum."

AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün de, herkesin toplum içerisinde görevi olduğuna vurgu yaptı. Zeki Aygün, "Önce bu görev arasında insanı koyarsak, halka hizmeti hakka hizmet olarak addersek, yaşarsak, bu işi çözeriz." dedi. Yurtdışında açılan okullara da değinen ve bu okulların o toplumları ayağa kaldırdığını belirten Aygün, birlik ve beraberliğin önemine değindi, bunun perçinlenmesi gerektiğini dile getirdi.

KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdülbaki Karaman da birlik ve beraberlikle oluşan kardeşliğe vurgu yaptı. Muhammediye Cami İmam-Hatibi Orhan Öz ve Alevi Dedesi Süleyman Alan da Muharrem ayına değindi. CİHAN

Editör: Wan Haber