Kore Savaşında Sakaryalıların cesaretini ve gözü pekliğini tarihin altın sayfalarına kazıyan Kore Gazisi Kamil Bozkurt, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şube Başkanı Emekli Albay Saadettin Torkul ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından evinde ziyaret edildi.
1950-1953 yılları arasında Kuzey Kore ile Güney Kore arasında yaşanan savaşa aktif olarak katılan Türkiye'nin, bu savaşta 741 askeri şehit düşmüştü.
Savaşın çıktığı günlerde Bursa'daki birliğinden teskeresini alan Kore Gazisi Kamil Bozkurt, Askerlik Şubesi önündeki gönüllü ilanına kayıtsız kalmayarak tekrar Kore Savaşı sırasında 1950'den 1953'e kadar Birleşmiş Milletler Ordusunun komutası altında savaşmış olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Şimal Tugayına katılarak Kore'ye gitmiş. Savaş ve savaş sırasındaki 2 sene esaretten sonra, hayatını aldığı Gazilik onuru ile Sakarya ilinde devam ettirmiş.
Rahatsızlığından dolayı evinde istirahatta bulunan 84 yaşındaki Kamil Bozkurt kendisini ziyaret eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şube Başkanı Emekli Albay Saadettin Torkul ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkürlerini iletti.
(SC-İÇ)

04.01.2013 13:59:38 TSI

Editör: Wan Haber