Ünye'nin Pelitliyatak beldesi Çalca Mahallesi'nden geçen derede köprünün bulunmaması mahalle halkına zor anlar yaşatıyor. Özellikle kış aylarında su seviyesinin yükseldiği dereden geçemeyen mahalle halkı, hastaneye ulaşabilmek için 50 yerine 100 km yol gitmek zorunda kalıyor.
Pelitliyatak beldesine bağlı olan Çalca Mahallesi Gülümgil mevkisinde yaklaşık 60 hane ikamet ediyor. Pelitliyatak beldesine bağlı olmasına rağmen daha yakın olduğu için öğrencilerin okumak için İlküvez beldesine, hastaların ise Ünye'ye ulaşmakta mesafe daha kısa olduğu için kullandıkları yol üzerinde bulunan dere özellikle kış aylarında mahalle halkına geçit vermiyor. Dere üzerine bir köprü yapılması halinde ulaşım açısından çekilen çilelerin büyük oranda sona ereceğini belirten mahalle halkı, yetkililerden kendilerine destek vermelerini bekliyor.
Yakın olduğu için ilkokul öğrencilerinin yanı sıra engelli öğrencilerin İlküvez beldesindeki okullara gittiklerini ve her gün aynı çileyi çektiklerini belirten mahalle halkı, "Burası Pelitliyatak beldesinin en uç noktası. Çocuklarımız okula daha yakın olduğu için İlküvez beldesine gidiyor. Ünye'ye gitmek istediğimizde bu yolu kullanırsak 50 km, Pelitliyatak üzerinden gitmek istediğimizde mesafe iki katına çıkıyor. Mesafe çok daha kısa olduğu için biz bu yolu kullanmak istiyoruz ancak, özellikle kış aylarında deredeki su seviyesi yükselince araçlar geçemiyor. Burada ilkokul öğrencilerinin yanı sıra, engelliler, felç ve astım hastası var. Su seviyesi yükseldiğinde araçlar geçemediği için çocuklarımızı ve hastalarımızı sırtımıza alarak dereden karşıya geçirmek zorunda kalıyoruz. Buraya köprü yapmak için illaki birilerinin boğulması mı lazım. Kaymakamlık ve İl Özel İdaresi'ne dilekçe ile müracaat ettik ancak bizi ne arayan oldu ne de soran. Bizim devletimiz buraya bir köprü yapmaktan aciz değil, ancak ilgilerin yeterince buradaki mağduriyeti bilmediklerine inanıyoruz. Belediye başkanları, kaymakam ve valimizin bu çektiğimiz çilemizi görüp, köprü sorunumuza çare olmalarını bekliyoruz" dediler.
(SG-SLH-Y)

30.01.2013 13:21:12 TSI

Editör: Wan Haber