Hızlı Geçiş Sistemi'ne (HGS) geçiş süreci devam ederken köprülerdeki KGS gişeleri teke düşürülünce trafik yoğunluğu yaşandı. HGS'ye geçiş sürecinin uzatıldığından habersiz olan sürücüler ise köprü girişindeki PTT şubesine akın etti.
Köprü ve otoyollarda KGS'nin yerini alacak olan Hızlı Geçiş Sistemi'ne (HGS) başvurular 31 Ocak 2011 tarihine kadar uzatıldı. Konu hakkında bilgi veren Anadolu Yakası PTT Başmüdürü Erol Işıksoy, "Büyük kısmı HGS sistemine geçti. Henüz geçmeyen vatandaşları hesap ederek PTT merkezlerinde yığılmayı engellemek için 31 Ocak'a kadar uzatıldı. Yalnız tek KGS gişesi olacak, diğerleri HGS ve OGS olacak. Temennimiz vatandaşların yığılma olmaması adına bir an önce KGS'lerine HGS sistemine geçmiş olmaları. Bu sistemin amacı zaten hızlı geçiş. Hayatın bu kadar hızlı aktığı bir dönemde bu beklemeler bize yakışmıyor. 800 bine yakın kişi HGS'ye geçti bugün itibariyle" dedi.
Öte yandan HGS'ye geçiş süreci devam ederken KGS gişeleri teke düşürülünce köprüde trafik yoğunluğu yaşandı. Trafik akışını sağlamak için KGS gişesi önünde trafik polisi görevlendirildi. KGS gişesinin teke düşürüldüğünü bilmeyen bazı sürücüler ise son anda farkına vardı.
HGS'ye geçiş sürecinin 31 Ocak'a kadar uzatıldığını bilmeyen bazı sürücüler de köprü girişindeki PTT şubesine akın etti. Sürücüler, "Haberimiz yok. Son gün diye geldik. Uzatıldığına sevindik" dedi. Bazı sürücüler ise HGS geçişinin bozuk olduğunu savunarak, "HGS'den geçtim ama kaçak geçiş yazdı. Buna bir çözüm bulsunlar" diye konuştu. Motosiklet sürücülerinin ise aldıkları HGS etiketlerini ellerinde okutarak geçtikleri görüldü.
(EY-ÇK-Y)

31.12.2012 15:35:45 TSI

Editör: Wan Haber