Köprübaşı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2012 yılı içerisinde 14 bin 223 koyun ve keçiye veba, 454 kuduz, 361 sığıra brucella, 8 bin 629 koyun ve keçiye brucella, 3 bin 190 sığıra şap aşısı yapıldı. 10 bin 565 küçükbaş hayvan da küpelendi.
Geçen yıl yapılan aşılama ve küpeleme çalışmaları hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Demir, "Salgın hastalıklarla mücadele kapsamında koruyucu mücadele için tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de çalışmalar yürütüldü. Ayrıca küçükbaş hayvanların tanımlanması ve tescili için de küpeleme çalışmaları yapıldı. İlçe Müdürlüğü olarak bu hizmetleri 1 veteriner hekimi ve 2 veteriner sağlık teknisyenin görev yaptığı Hayvan Sağlığı Şubesi ile yürüttük" dedi.
Yapılan bu çalışmalar ile salgın hastalıklar ve zararlıları ile mücadele edildiğini, ayrıca bu çalışmaların yalnızca üreticiler için yapıldığı belirten Demir, "Üreticilerimiz, küpeleme ve aşılamanın önemini gözardı etmemeli. Daha bilinçli davranmalı ve çalışmalarımıza yardımcı olmalı" diye konuştu.
Aşı kampanya dönemlerinin köy muhtarlıkları ve mesaj bilgi sistemi ile çiftçilere duyurulduğunu belirten Demir, 2013 yılında da aşılama ve küpeleme çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.
(ÜA-ERG-Y)

25.01.2013 17:13:18 TSI

Editör: Wan Haber