Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaşlı bir kadına köpek saldırdı. Ayağından ısırılan yaşlı kadın kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.
Olay, İçerişehir Mahallesi Demirli Mescit Sokak'ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, askere gidecek komşusunun oğlunu uğurlamak üzere evinden sokağa çıkan ve yolda yürümeye başlayan 66 yaşındaki Hatice Kesen'e, yoldan geçen köpek saldırdı. Köpeğin ayağından ısırdığı yaşlı kadının çağlıkları üzerine çevrede bulunan gençler, kadının yardımına koştu. Uzaklaştırılmaya çalışılan köpek ikinci kez kadına saldırmak için yönelirken, gençler tarafından tutularak sokak üzerindeki beton elektrik direğine bağlandı. İhbar üzerine, adrese polis, zabıta ve 112 sağlık ekipleri yönlendirildi. Yaşlı kadın, ambulansla kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaşlı kadın ambulanstan inerken gazetecilere olayın nasıl yaşandığını anlatırken, köpeğin ayağından ısırdığını belirtti. Sol ayağında ısırık yarası bulunan kadına tedbir amacıyla kuduz aşısı yapıldı. Sağlık durumu iyi olan yaşlı kadın tedavisinin ardından hastaneden taburcu edilirken, polise olayla ilgili herhangi bir şikayetinin olmadığını belirttiği öğrenildi.
Öte yandan, adrese gelen Beyşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, köpeğin sahibi olup olmadığını belirlemek için araştırma yaptı. Ancak, köpeğin sahibi olup olmadığı belirlenemedi. Veteriner hekim tarafından kontrol edilen köpek, uyuşturucu iğne ile bayıltıldıktan sonra kuduz olup olmadığının belirlenmesi için araca alınırken, bir süre müşahede altında bulundurulacağı öğrenildi.
(ARÖ-FM-Y)

27.01.2013 16:13:34 TSI

Editör: Wan Haber