Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil birleşerek büyük işyeri açmak isteyen esnaf ve sanatkârlara kişi başına 125 bin TL'ye kadar kredi imkânı sunduklarını belirtti.
Şehir içinde açılan büyük market ve alışveriş merkezlerinin küçük esnaf ve sanatkârı zor duruma düşürdüğünü ve bu durumdan en fazla esnafın zarar gördüğünü belirten Demirgil, "Büyük işletmelere karşı esnaf ve sanatkârlarımız birleşerek büyük bir güç olup rekabet etme gücünü elde edebilirler. Bu aşamada biz esnaf ve sanatkârlarımıza sağladığımız düşük faizli kredilerle destek olacağız. Ancak küçük esnaf ve sanatkârlarımızın bir araya gelerek güç birliği oluşturmaları lazım. Mesela bakkallar bir araya gelerek büyük süper market kurabilirler ya da sanayi ustaları bir araya gelerek büyük işletmeler ya da servisler açabilirler" dedi.
Bu şekilde yapılacak olan ortaklıkların çok önemli olduğunu belirten Başkan Demirgil, "Sanayide 10 ayrı işyeri olan ustalar bir araya gelerek, modern bir servis istasyonu açmak isteseler, mesela boyacı ustası ayrı, mekanik ayrı motor ayrı, elektrik ayrı hepsi bir araya gelip büyük ve modern bir servis açmak isteseler veya 10 tane bakkal bir araya gelerek büyük bir süpermarket açmak istedikleri zaman biz kişi başına 125 bin TL kredi vereceğiz. On esnaf için bu miktar 1 milyon 250 bin TL olur. Yani esnaflar hiç sermayesiz yeni, çok modern, hatta AVM'lerle mücadele edebilecek bir yapı kurabilirler" diye konuştu.
(UY-ZB-Y)

02.02.2013 15:42:38 TSI

Editör: Wan Haber