Kastamonu'da kooperatif üyesi kadın çiftçilere eğitim verildiği bildirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Alman Kooperatifleri Konfederasyonu (DGVR), Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliğince ortaklaşa yürütülen 'Tarımsal Amaçlı Kooperatif Örgütlerinin Desteklenmesi Projesi' kapsamında, kadınlara yönelik eğitimler gerçekleştiriliyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından Mühendis Şükran Altun, Veteriner Hekim Atike Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Veteriner Hekim Pınar Avşar, Kooperatifler Birliğinden Mühendisler Dilek Özdemir ve Volkan Öztürk'ün katıldığı kadın eğitimlerinde Kooperatifçilik, Süt ve Hijyen, Hayvancılık ve İletişim konularında eğitimler verildi.
3-8 Şubat tarihleri arasında Merkez Akdoğan, Merkez Duruçay, Taşköprü Donalar, Taşköprü Çetmi, Tosya Ortalıca ve Tosya Akbük köylerinde gerçekleştirilen programda 202 kadın çiftçiye ulaşıldı.
Çetmi Köyü Kooperatifler Birliği tesislerinde, 12 köyden kadın çiftçimizin katıldığı eğitimin açılışına İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Yaman, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Abdullah Saray ve Kooperatifler Birliği Başkanı Erol Akar da katıldı.
İl Müdürü Osman Yaman, eğitimin önemini vurgulayarak, daha çok ve daha kaliteli üretim için, eğitimde öğrenilenlerin uygulamaya geçirilmesini hatırlattı ve eğitimlerin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.
(Vİ-SA)

10.02.2013 18:01:58 TSI

Editör: Wan Haber