Koop-İş Sendikası Van Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu Elite World Van Otel'de yapıldı. Koop-İş Sendikası Van Şube Başkanlığının 2. Olağan Genel Kurulu açılışında bir konuşma yapan Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, “Bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle işverenler buralara yatırım yapmadı. Bu nedenle de işsizlik, yoksulluk, göç alabildiğince arttı. Ülkemizin bu güzel köşelerini terörle, kanla, gözyaşıyla değil, ekonomik refahla alınmasını istiyoruz” dedi.

Yüzyıllardır Anadolu’da birlikte yaşayan ataların eşsiz bir miras bıraktığını ifade eden Koop-İş Genel Başkanı Alemdar, geçmişten gelen kültürel miras sayesinde bu topraklarda pek çok halkın barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığını belirterek, “Bu güzel topraklar farklı renklerin, dillerin inançların birlikte kardeşçe yaşamalarına olanak sağlamıştır. Anadolu’nun birlikte yaşayan atalarımızın engin hoşgörüsü ve tüm insanlara olan eşit yaklaşımı kardeşlik ortamının uzun yıllar sürmesinin en temel nedenleridir. Bugün bize düşen bu kardeşlik ortamının devamlılığını ve kalıcılığını sağlamaktır. Bizleri ötekileştirmek ve ayrıştırmak isteyenlere inat, bir araya gelmektir. Ülkemizin her alanında büyümesine, güçlenmesine ve gelişmesine katkıda bulunmaktır. Bunu başarmak için ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine herkese görev düşmektedir” diye konuştu.

“Ülkemizde yaşanan terörün bedelini hep birlikte ödedik”

Ülkede yaşanan terör olaylarının bedelini en çok bölge insanının ödediğini belirten Alemdar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle işverenler buralara yatırım yapmadı. Bu nedenle de işsizlik, yoksulluk, göç alabildiğince arttı. Ülkemizin bu güzel köşelerini terörle, kanla, gözyaşıyla değil, ekonomik refahla alınmasını istiyoruz. Bölgemizde fabrika bacalarının tüttüğü, herkesin iş ve aş sahibi olduğu vatandaşlarımızın huzur içinde yaşadığı günleri özlüyoruz. Barış ve kardeşlik ortamının yeniden tahsis edilmesi gerekiyor. Huzurun bu topraklarda egemen olması gerekiyor.”

Daha sonra bir konuşma yapan Koop İş Sendikası Van Şube Başkanı Ayhan Özbek ise Koop- İş Sendikası’nın bir parçası olmaktan gurur duyduğunu belirtti. Şube Başkanı Özbek, “Uzun yıllar önce Tarım Kredi Kooperatifi emekçilerinin kurduğu ancak, bugün milli eğitimden emniyete, kaymakamlıklardan tapu ve kadastroya, üniversitemizden ve birçok iş yerlerinden örgütlü olan sendikamız, bugün yenilenmenin, gelişmenin öncüsü olan bir sendika kuruluna ulaşmıştır. Koop-İş her geçen gün artan üye sayısıyla, yaygın örgütlenme çabalarıyla Türk sendika hareketinin geleceğine damgasını vurmaktadır” şeklinde konuştu.


Tek liste halinde yapılan 2. Olağan Genel Kurul seçiminde, Koop İş Sendikası Van Şube Başkanı Ayhan Özbek, oy çokluğuyla yeniden başkan seçildi.

Kurula, Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar yanı sıra TÜRK-İŞ Bölge Temsilcisi Naif Balandı, Yol-İş Sendikası Van 1 Nolu Şube Başkanı M. Salih Çalımlı ve sendika üyeleri katıldı.(iha)

Editör: Wan Haber