Cumartesi günü yapılacak KOOP-İŞ Van Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu için kente gelen KOOP-İŞ Genel Başkanı Alemdar, TES-İŞ Van Şube Başkanı Naif Balandı'yı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Alemdar, Van'a gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

"Kıdem tazminatı, taşeron, verginin son zamanlardaki artışı gibi sorunlarla ilgili Cumhurbaşkanı, Başbakan, kabine üyeleri ve muhalefetle sürekli görüşüyoruz. Gündemde tutmaya çalışıyoruz." diyen Alemdar, şöyle konuştu:

"Çünkü sendikaların görevi, üyelerin menfaatini korumak, Türkiye'nin genel sorunlarını hükümete, muhalefete bilgilendirmek ve sorunların çözümüne katkı sunmaktır. Kayıt dışılığı giderirseniz Türkiye zenginleşir. Siz vergileri yüzde 15'ten başlayıp yüzde 20, 27 yaparsanız herkes kaçmaya çalışır. Vergi yükü azalsın ama vergi yükü azaldıktan sonra da bu vergi kaçakçılarına hapis cezası verilsin. Bunlar cezaevine girsin."

Alemdar'a ziyaretinde, Türkiye Yol-İş Sendikası Van 1 Nolu Şube Başkanı Salih Çalımlı, Yol-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Mevlüt Sağlam, Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Emin Yeşilova, KOOP-İŞ Sendikası Van Şube Başkanı Ayhan Özbek ve Türk-İş Hakkari İş Temsilcisi Seyfullah Akın eşlik etti.(AA)

Editör: Wan Haber