Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ödemiş'te Belediye Başkanı Bekir Keskin'i ziyaret etti.
Geçmişte Ege Koop ile birlikte çalıştıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Keskin, "Ege-Koop gibi büyük bir kuruluşu ilçemizde görmek, birlikte proje geliştirmeyi çok isterim" dedi. Aslan daha sonra Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanlığı, Esnaf Birliği, Şöförler Cemiyeti, Elektrik Mühendisleri Odası'nı ziyaret etti. 74 köy muhtarı ile de bir araya gelen Aslan, yaptığı konuşmada Ege-Koop'un 1984 yılından bu yana kentsel dönüşümde başarılı ivme elde ettiğini söyledi.
İzmir'de 11 ilçede modern ve sorunsuz yaşam alanları oluşturduğunu açıklayan Aslan; " Şimdi sıra İzmir'in diğer ilçelerine, bölgenin diğer kentlerine geldi. Artık Ödemiş'te, Bergama'da, Tire'de ve diğer ilçelerde de Ege-Koop'un çağdaş ve modern yaşam alanlarını oluşturacağız" dedi. Ödemişlilere örgütlenmeleri önerisinde bulunan Aslan; " Eğer biz bu kadar başarılıysak, eğer Ege-Koop bugün bir Türkiye markası haline gelmişse, bu güçlü bir örgüt yapısından kaynaklanmaktadır. Kooperatifleşmelisiniz. Sorunların çözümü kooperatifleşmekten, birlikte hareket etmekten geçer" diye konuştu.
Aslan, yerel seçim sürecine ilişkin de çarpıcı açıklamalar yaptı. 2014 yerel seçimlerinin bugüne kadar yapılan seçimlere benzemeyeceğine dikkati çeken Aslan, "Bu seçim, hayati önemde bir seçimdir. Sadece yerel anlamda idarecilerimizi seçmekle kalmayacağı, aynı zamanda Türkiye'nin yeniden hangi yolda şekilleneceğine de karar vereceğiz. Başkanlık Sistemi'ne giden yoldan tutun da yeni Anayasa'nın nasıl olacağına dair her konu bu seçimin sonucuyla ilişkilidir. Ayrıca İzmir'in artık kaybedeceği zamanı kalmamıştır. Dünya'da her türlü imkana sahip olup da bu potansiyelini yeterince değerlendiremeyen tek kent İzmir'dir. Bu bana acı veriyor. Artık İzmir'i yönetmeye talip olacaklar da günlük kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp, projelerini yarıştırmalıdır. Artık halk da bizler de polemiklerdenbıktık. Artık devir vizyon ve proje devridir" dedi.
Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran da; " Biz muhtarları kendi personeli olarak gören, bir genel kurulumuza dahi ayaküstü bile uğramaya layık görmeyen İzmir'in belediye başkanları bilmelidirler ki, zamanı geldiğinde kimin arkasında olmamız gerektiğini iyi biliriz. Hüseyin Aslan muhtarlarımızın yüreğinde ayrı bir yere sahiptir. Yerel seçimlerde adaylığı düşünen isimler Ege-Koop'un projelerini örnek almalıdır" diye kaydetti.
(AH-Y)

08.02.2013 13:17:39 TSI

Editör: Wan Haber