KONYSİAD'ın geleneksel kahvaltılı basın toplantısının bu haftaki konuğu Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak oldu.
Toplantının açış konuşmasını yapan Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONYSİAD) Başkanı İlhami Kaplan, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak'ın KONYSİAD üyelerini bilgilendirmek ve ufuklarını açmak adına önemli bir fırsatı sağladığı için Başkan Budak'a teşekkür etti.
ATSO Başkanı Çetin Budak ise yaptığı konuşmada, 2011 yılında yaşanan yüksek büyüme hızının ardından 2012 yılında yaşanan düşük büyüme hızının ekonomiyi etkilediğini söyledi. Budak, 2012 yılında toplam 126 milyar dolar olan ihracatın 12 milyar dolarlık kısmının altın ihracatı olduğunu, bu rakam düşüldüğünde de yüzde 1 gibi oldukça düşük bir büyüme hızının yaşandığının görüleceğini belirtti. Türkiye için yüzde 7'nin altında büyüme hızının çok da anlamlı olmadığını sözlerine ekleyen Budak, düşük büyüme hızının bütçe açığının kapanması noktasında olumlu katkı sağladığını, bir önceki yılın aynı dönemin 64 milyar lira olan açığın 41 milyar liraya düştüğünü anlattı.
ÖDENMEYEN ÇEK MİKTARI ARTTI
Yeni çek yasası ile ilgili olarak yaşanan sıkıntılara da işaret eden ATSO Başkanı Budak, bir önceki yıla göre ödenmeyen çek miktarının yüzde 46 arttığını ifade ederek, vadeli çeke sahip dünyada tek ülke olduğumuzun da altını çizdi.
Konuşmasını Antalya ekonomisine dair değerlendirmelerle sürdüren Budak, Antalya ekonomisinin de ülke ekonomisinde farklı bir çizgisi olmadığını belirterek, turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini ve tarımda da üreticinin ciddi sıkıntılar yaşadığını kaydetti.
SİYASETE SICAK BAKMIYORUM
Budak konuşmasını, "Milletvekili seçimi döneminde aday olacağım konuşuldu. Şimdi de yaklaşan yerel seçimlerle birlikte değişik bölgelerden belediye başkan adayı olacağım iddia ediliyor. Bunların hiç birisi doğru değil. Zira aktif siyasete sıcak bakmıyorum" şeklinde noktaladı.
Toplantının son bölümünde ATSO'nun projeleri ile ilgili bilgiler veren Budak, KONYSİAD üyelerinin sorularını da yanıtladı.
(SK-Y)

26.12.2012 12:56:42 TSI

Editör: Wan Haber