Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 100 bin metrekarelik alanda yapılan Hayvan Pazarı ve Borsası'nda incelemelerde bulundu.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Genel Sekreter Yardımcıları Abdülmelik Ötegen, Ercan Uslu ve daire başkanları ile birlikte çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Akyürek, Ereğli Yolu üzerinde 100 bin metrekarelik alanda Türkiye'nin en fonksiyonel, en modern hayvan pazarı ve borsalarından birini hayata geçirdiklerini ifade etti. Konya'nın tarım ve hayvancılık konusunda Türkiye'nin en önemli şehri olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, bu yapının güçlenerek devamının önemine dikkat çekti.
8 BİN HAYVAN KAPASİTESİ
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Hayvan Pazarı'nın Konya'daki hayvancılığa önemli katkı yapacağını aktaran Başkan Akyürek, "Pazarda dezenfeksiyon ünitesi, karantina binası, satış merkezleri, oteller, restoranlar, idari merkezler, saman satışı ve adaklık kurban için alanlar oluşturduk. 3 bin küçükbaş, 2 bin 500 büyükbaş hayvanın aynı anda satışının yapılabileceği pazarda, Kurban Bayramı'nda da 2 binden fazla hayvanın satışı ve bakımı yapılabilecek. Böylece yaklaşık 8 bin hayvanı aynı anda barındırabilecek büyük hayvan pazarı ve borsasını Konya'mıza kazandırıyoruz" dedi.
Hayvan Pazarı ve Borsası'nın açılışa hazır hale geldiğini dile getiren Başkan Akyürek, pazarda bulunan müzayede salonunun da Türkiye'de bir ilki oluşturduğunu, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en önemli hayvan pazarlarından birini Konya'ya kazandırmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
(AH-Y)

07.02.2013 16:55:20 TSI

Editör: Wan Haber