Türkiye genelinde 18 ilde 2.7 milyon öğrenci için başlatılan "Okul Sütü Programı" kapsamında Konya'da bin 224 okulda öğrencilere süt dağıtımına başlandı. Ana sınıfı ve 1, 2, 3 ve 4. sınıfa kadar olan öğrencilere dağıtılacak sütler, velilerin onayı olmayan çocuklara dağıtılmıyor.
Konya'daki "Okul Sütü Programı", merkez Selçuklu ilçesindeki Şerife Akkanat İlkokulu'nda Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci ve İl Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy'un katılımıyla gerçekleştirildi. Vali Doğan, süt dağıtımı öncesi öğrencilerle sohbet ederek, sütün faydalarını sordu. Süt programına katılan ve katılmayan öğrencileri soran Vali Doğan, sütün faydalarını anlatarak programa dahil olmalarını ümit ettiğini ifade etti. Konuşmaların ardından Vali Doğan ve beraberindeki heyet, program kapsamında öğrencilere süt dağıttı. Süt dağıttığı öğrencilerin yanına oturan Vali Doğan, öğrencilerle hem sütün faydaları konusunda hem de dersleriyle ilgili sohbet etti.
Süt dağıtımından sonra bir açıklama yapan Vali Doğan, "Konya'da bin 224 okulumuzda Okul Sütü Programı'nı başlatıyoruz. Malum geçtiğimiz yıl da bu program yine Konya ve bütün Türkiye'deki okullarımızda devam etmişti. Bu yılki uygulamada ana sınıflarımızda 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıflarda bu program devam edecek. Bu programa başlamadan evvel öğretmenlerimiz sınıflarında çocuklarımıza süt kullanımının ne manaya geldiğini ifade etmeye çalıştılar. Bu arada okul idareleri de öğrenci velilerinden bu programa katılmayı isteyip istemediklerini tespit etmeye çalıştı. Netice itibariyle velilerimizin bir bölümü çocuklarının program dışı bırakılmasını istediler. Onlar program dışı bırakıldı ve bir bölüm öğrenciler günlük olarak sütlerini almaya devam edecekler. Bu, okul kapanana kadar aşağı yukarı devam edecek" dedi.

"BEKLENTİ ÇOCUKLARIN ERKEN YAŞTA SÜT İÇMESİ"
Toplum olarak bu programdan bir beklentileri olduğunu kaydeden Vali Doğan, "Çocuklarımızın erken yaşlarda sütü kullanmayı öğrenmelerini istiyoruz. Bunu hayat boyu devam ettirmelerini bekliyoruz. Gördüğünüz gibi sınıflarda bu soruyu öğrencilerimize sorduğumuzda, sütün faydalarını ve kendilerine niçin ihtiyaç duyduğu sorularına verdikleri cevaplar, bu konuda aldıkları eğitimin yeterli olduğunu gösteriyor. Umut ediyoruz ki bir şekilde bu program dışında kalan öğrencilerimiz de velilerimizin isteği üzerine program içerisine dahil olurlar. Sağlıklı bir gençlik, sağlıklı bir gelecek için çocuklarımızın sütle daha yakın bir tanışıklığa ulaşmalarını diliyorum" diye konuştu.
Süt dağıtımı programına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da, "Bu yıl da ikinci dönemle birlikte Haziran ayının 14'üne kadar bu programlar Konya ve tüm Türkiye'de devam edecek. Biz çocuklarımızın sağlıklı gelişmesini ve büyümesini, Milli Eğitim Bakanlığı olarak planlanan bu çerçevede tüm okullarda uyguluyoruz" dedi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci ise, öğrencilere sütün faydalarından bahsederek, sütün çocukluk ve yaşlılık dönemlerinde de tüketilmesi gerektiğini aktardı.
Süt programına ailelerinin izni olmadığı için katılmayan bazı öğrenciler, ailelerinin süt markası konusunda duydukları tereddütten dolayı süt içmediklerini belirtti. Süt programına katılan öğrenciler de, sütün çok faydalı olduğunu söyleyerek, içmeyen arkadaşlarına da içmeleri konusunda tavsiyede bulundu.
(AH-FM-CC-Y)

11.02.2013 13:33:07 TSI

Editör: Wan Haber