Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi kapsamında Kurtuluş, Mehmet Vehbi, Muradiye ve Saadet mahallerinin muhtarları ve sakinleriyle bir araya geldi.
Programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, Genel Sekreter Yardımcıları Abdülmelik Ötegen, Süleyman Şenol Aydın, Ercan Uslu, Meram Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hakan Aracı, Gaznet Genel Müdürü Ali İhsan Sıklım, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. Mahalle Meclisi programlarında bütün mahalleleri mahalle sakinleri ile birlikte değerlendirdiklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bugüne kadar 164 mahallenin meselesini görüştüklerini vurguladı. 10 aydır devam eden programlarda farklı bir doğrudan demokrasi uygulamasını hep birlikte hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, şu ana kadar 3 bine yakın mahalle sakininin özel notlarını aldıklarını ifade etti.
Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yürüttüğü Sosyal Kart uygulamasını da anlatan Başkan Akyürek, "Şu anda 2 bin 220 aile, yani yaklaşık 10 bin kişi bu karttan yararlanıyor. Anlaşmalı marketlerden alışveriş yapılıyor, mahalle bakkalından ekmek alınıyor. Ayrıca, su paralarını da belediyemiz ödüyor. Bu ailelerdeki küçük çocuklar ile öksüz, yetim, gazi-şehit çocuğu, engelli çocuklarımız varsa ilkokul 1'den lise sona kadar eğitim yardımı yapıyoruz" dedi. Belediye olarak kış şartlarına hazırlıklı olduklarını vurgulayan Başkan Akyürek, şehir merkezinde Büyükşehir Belediyesi'nin baktığı 1.000 kilometrelik yola en hızlı şekilde müdahale edebilmek için araç ve ekipman sayısını artırdıklarını ifade etti. Başkan Akyürek, şu anda 20'ye yakın kar küreme, tuz atma ve solüsyon aracımız olduğunu, güçlü bir kar püskürtme aracını da filoya dahil ettiklerini sözlerine ekledi.
Programda konuşan Gaznet Genel Müdürü Ali İhsan Sıklım da, doğal gaz çalışmaları hakkında bilgi vererek vatandaşların sorularını cevapladı.
(İHA-FM-Y)

14.01.2013 16:43:54 TSI

Editör: Wan Haber