Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi programları kapsamında Hatıp ve Gödene Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Programa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Genel Sekreter Yardımcıları Abdülmelik Ötegen, Ercan Uslu, Meram Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hakan Aracı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Göksu, Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Şerife Yabancıün ile daire başkanları ve muhtarlar katıldı. Konya'nın eskiden sadece bir tarım şehri olduğunu ama şimdi bir sanayi, eğitim, sağlık ve kültür şehri olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, şehrin her geçen gün gelişip güzelleştiğini ve güçlendiğini dile getirdi. Konya'ya kazandırılan sembol eserlerden birinin de Mevlana Kültür Merkezi olduğunu, burayı yılda 300 bin kişinin kullandığını hatırlatan Başkan Akyürek, yine o bölgedeki İstiklal Harbi Şehitler Abidesi'ni yılda 500 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade etti.
Son günlerde Sema Ayin-i Şerifi'nin istismar edildiğini kaydeden Başkan Akyürek, "İnsanlığın bu önemli değerinin, ecdadımızın bize bıraktığı bu manevi mirasın hakarete uğradığını gördük. Türkiye'de bu konuda bazı tartışmalar yaşandı. Bu toprakların insanları, bu medeniyetin temsilcileri olarak ecdadımızın manevi mirası konusunda gereken hassasiyeti her zaman gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Sema ayini ile ilgili yapılan edepsizliği Konya halkı adına, insanımız adına kınıyor ve protesto ediyoruz. Bir daha tekrarlanmaması için de hep birlikte gayret göstereceğiz" dedi.

SADECE BU BÖLGEYE 12 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK
Son yıllarda yapılan yatırımlarla Konya'nın standardının yükseldiğini vurgulayan Başkan Akyürek, şehir merkezi güçlenirken kenarda kalan mahallelerin eksiklerinin de hızla tamamlanması gerektiğini söyledi. Gödene, Eski Dikmeli, Tavukçu, Hatıp, Çayırbağı, Karadiğin ve bölgedeki diğer yerleşimlerin mahalle haline geldiğini kaydeden Başkan Akyürek, "Bu mahallelerimizin imar planı yoktu. İmar planları tamamlandı, yeni konut alanları oluşturuldu. Bu bölgenin en önemli ihtiyacı altyapıydı. Bölgeye yeni bir su şebekesi yaptık. Gödene su şebekesinin uzunluğu 20 kilometreyi buldu. 2013 yılı içinde 14 kilometre daha ilave ederek eksikleri tamamlamış olacağız. Ayrıca, 15,5 kilometre kanalizasyon hattı yapımını tamamladık. Gödene hattı şehir merkezine bağlandığından ileride sorun çıkmaması için doğrudan Tatlıcak bölgesine 10,5 kilometrelik yeni bir kanalizasyon hattını 5 milyon TL'ye yakın bir bedelle ihale ettik. Şu ana kadar altyapıyla ilgili bu bölgeye harcadığımız rakam 12 milyon TL civarında. Bu, yeni yatırımlarla artarak devam edecek" diye konuştu.
Başkan Akyürek'in ardından mahalle muhtarları ile Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran konuştu. Duran, halkın taleplerinin yerinde dinlenmesini sağlayan Mahalle Meclisi toplantıları nedeniyle Başkan Akyürek'e teşekkür etti. Mahalle sakinlerinin dile getirdiği taleplerin Halkla İlişkiler Masası tarafından not alınarak takibinin başlatıldığı programın ardından Başkan Akyürek, bir düğün salonunun açılışını yaptı. Başkan Akyürek, daha sonra Gödene Mahallesi'ni gezerek çocuklar ve gençlerle sohbet etti.
(İHA-FM-Y)

10.02.2013 16:01:35 TSI

Editör: Wan Haber