İddiaya göre, Vuslat Parkı’nın önündeki Prof.Dr.Yılmaz Muslu Caddesi üzerinde yürüyen Suriyeli gençlerin yoldan geçen bir köpeği tekmelemesi üzerine buna tepki gösteren Mehmet Bayrakdar ile Suriye vatandaşı 4 genç arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Bıçakla kalbinden yaralanan 18 yaşındaki Mehmet Bayrakdar kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bıçakla ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan soy ismi belli olmayan Suriye vatandaşı İbrahim ise ameliyata alınmasına rağmen kurtarılamadı. Suriye vatandaşı yaralı Abdullah Muhammed ile soy isimleri belli olmayan Kasım ve Ahmet Şadi ise acil serviste tedavi altına alındı. Suriyeli yaralılardan 2’si ambulansla Konya’ya sevk edilirken, diğeri acil servis önünde yaşanan gerginlik nedeniyle uzun süre nakledilemedi.

Gencin yakınları acil servis önüne akın etti
Olayın duyulmasının ardından acil servis önüne akın eden Beyşehirli gencin yakınları ile polis arasında gerginlik yaşanırken, zaman içerisinde acil servis önünde toplanan kalabalığın sayısı da giderek arttı. Konya’ya sevk edilmek istenilen Suriyeli yaralılara tepki göstererek linç etmek isteyen ve il merkezine gönderilmesine karşı çıkan gencin yakınları ve Suriyeliler’i ilçe merkezinde istemeyen kalabalıkla güvenlik güçleri arasında zaman zaman arbede yaşandı. Hastane acil servis önüne Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan takviye jandarma ekipleri gelirken, şehir merkezinde Türk gençlerin Suriyeli aradığı ve Suriyeli ailelerin oturduğu ikametgahların camlarının kırıldığı haberleri üzerine mahalle aralarında da polis ekipleri uzun süre takip sürdürdü.

Takviye güvenlik güçleri ilçeye geldi
Gerginliğin gecenin ilerleyen saatlerinde büyümesi üzerine Seydişehir ilçesinden takviye polis ekipleri, Konya’dan çevik kuvvet ile bir TOMA aracı da ilçeye gönderildi. Hastaneye gelen Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ile İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir de olayla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Acil servisteki güvenlik önlemleri nedeniyle acil servise uzun süre hasta giriş çıkış da yapılamadı. Acil serviste çıkan arbede sonrası fenalaşan kişi ve gencin yakınlarına müdahale servise alınarak yapıldı.

Hastane acil servis önünde polisin biber gazı ile müdahale ettiği kalabalığın polisin ikna çabalarına rağmen öfkesinin dinmemesi üzerine, Suriyeli yaralılar hastanenin arka kapısından bindirildiği bir minibüsle takip eden çevik kuvvet aracıyla ilçe dışına çıkarılabildi. Yaralı Suriyeli’nin daha sonra yol üzerinde bekleyen ambulansa alınarak Konya’ya nakledildiği öğrenildi. Bu esnada yaralı Suriyeli’nin hastane arka bahçesinden çıkarılacağı bilgisini alarak, Konya’ya gönderilmesini istemeyen gençlerle polis arasında da kovalamaca yaşanırken, arbede çıktı. Atılan taşlardan Suriyeli yaralının bulunduğu minibüs ile bazı polis araçları da zarar gördü.

Türk gencinin saklanan ölüm haberiyle yıkılan yakınları ise bir süre sonra acil serviste sinir krizleri geçirirken, gergin bekleyiş sabah erken saatlere kadar devam etti. Sabah saatlerinde dağılan kalabalıkla birlikte oluşan gerginlik de son buldu. Bıçaklı kavgada hayatını kaybeden Bayrakdar ile Suriyeli gencin cenazesi otopsi için hastane morguna kaldırıldı. (İha)

Editör: Wan Haber